Új kategória született: itt a mustkoktélSzeptemberben Budapesten rendezték az első mustkoktél-bajnokságot. A verseny kapcsán arra is kíváncsiak voltunk, egyszeri próbálkozásról van-e szó, vagy az új „jövevény” végleg meghódítja a bárok itallapját. Látványos videók és otthon elkészíthető receptek (is) következnek.
Nagyaranyat nyert Brüsszelben egy magyar folyóborA legnagyobb hazai borászat, a badacsonyi Varga Pincészet egyfajta „orvosi lóként” is szolgál, ha az ember arra keresi a választ, mi történt a magyar borszektorban az elmúlt 3 hónapban. Többek között erről, a félbeszakadt rekordkísérletről és az új Varga-koktélokról is beszélgettünk Varga Péter alapítóval és fiával, Varga Mátéval.
Hogyan készül 12 aranyérem?2019 a borversenyeken egyértelműen a Varga Pincészet éve volt itthon és külföldön egyaránt. Éppen ideje volt hát, hogy megnézzem magamnak a badacsonyi „főhadiszállást”, ahol elmondták, a siker kulcsa részben Eger, na meg persze egy kis szőlészkedés. És ha már ott voltam, szemügyre vettem a Varga-űrállomást is, amit épp most cserélnek le egy modernebbre.
Utánajártunk a titoknak: a Vargabor-sikersztori első 25 éveA borászat fennállásának 25 éves évfordulója apropóján beszélgettünk Varga Péter alapító-tulajdonossal és fiával, az értékesítésért felelő Varga Mátéval.
Megnéztük, honnan jön a 14 millió palack Varga borTavaly 17 millió 400 ezer kiló szőlőt dolgozott fel a Varga Pincészet, és ezzel bőven a legtöbb bort készítette az országban. A hardcore borrajongók egy része tart egy lépés távolságot az ilyen nagyoktól, de mi nagyon vártuk a találkozást.