Minden napra egy aszú: Hétszőlő Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013 Premier Cru NagyszőlőEbben az évben sem maradnak a legkülönlegesebb magyar bor rajongói exkluzív kóstolóesemény nélkül. 2020. augusztus 20-án nyitja meg kapuit a Winelovers Tokaj Exclusive rendezvény. A borvidék legnagyobb hazai kóstolóját, a Tokaji Márciust évről-évre sikerre vivő Winelovers ezúttal a legfontosabb nemzeti ünnepünkön szervez kóstolót. Kedvcsinálóként addig minden nap bemutatunk egyet az Aszú Terem tételeiből.
Tokaj, az egyik legismertebb magyar márka nyomábanA Tokaji borvidék történelme a borkedvelők számára a múlt régi dicsősége és a jelen a nagy reménysége. Az egykor jobb napokat látott, de mindig újra és újra nekilóduló tokaji borvidék neve – Puskás Öcsié mellett – a legismertebb magyar brand a világban. Pallagi Ferenc és Füle Lídia írása.
Tudj meg mindent a furmintról #2: Hol érzi jól magát a furmint igazán?Megújult a furmint.hu, Magyarország talán legtöbbre hivatott szőlőfajtájának nem hivatalos oldala, ami a mai trendeknek megfelelően közérthetően, szórakoztató formában fog beszámolni a fajtával kapcsolatos minden tudnivalóról. Sorozatunk második részében azt mutatjuk meg, Magyarországon hol melyik kőzettípusok a legjellemzőbbek a fajta termőhelyeire. Ez persze alapjaiban határozza meg az ott készülő furmint borok stílusát, vagyis fogyasztói szempontból sem elhanyagolható kérdésről van szó.
Székely László: Somlói anzixTavaly két négynapos hétvégével is megörvendeztetett bennünket a naptár, és mivel régi terv volt már a Somlót ősszel, őszi színek közt bejárni, ezért kapva kaptunk az alkalmon. A túra szervezésekor még nem tudhattuk azonban, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és sártúra helyett portúrán fogunk majd részt venni. Az írás a cikkíró versenyünkre érkezett.
Ezért jó, ha valaki 5 település 11 dűlőjében dolgozikA bodrogkeresztúri Füleky Pincészet sokkal több, mint egy borászat. A hozzá tartozó felújított barokk kúriában kipróbálhattam, milyen lehetett egykor az előkelőségek élete. Mindenkinek ajánlom. Kerülőutak élménybeszámoló.
Ilyen bort a világon sehol máshol nem tudnak produkálni"A termőtalaj, az itteni időjárási körülmények, a mikroklíma és ez a fajta együttesen tud nagyon komoly, az egész világon egyedülálló borokat produkálni" - mondja Tornai Tamás, a Somlói Juhfark Ünnep főszervezője.
Egy bohém péntek margójáraEgy romos betongyárban ülök Nemesgulácson és isteni bort kóstolok, ami egyenesen az Etnáról érkezett. Majd leszáll az este, és egy gyönyörű teraszon vacsorázom, gourmet ételeket, kiváló borokkal. Vágyhat többre egy fanatikus borrajongó?
Az élmények új dimenziója: bor előtt ásványvízNémetországban új divat van kibontakozóban: a bor elé egyre többen ugyanannak a régiónak az ásványvizét isszák. És kivételesen értelme is van a dolognak.
Tűzről pattant borok kóstolóján jártunkA vulkanikus talaj egyedülálló, különleges ízvilággal ruházza fel a rajta termő szőlőt. De mi is ez a minerális, sós íz a borban? A legutóbbi Winelovers Afterwork - Vulkanikus borok kóstolóján annak jártam utána, mi van az ízek mögött és kinek mit jelent az ásványosság.