Nagy boros illat- és ízszótár: zöldfűszerek, gyógynövények, vegetális aromák – 1. részSorozatunkban segítünk neked megérteni a kóstolójegyzetekben és a boroscímkék hátoldalán megjelenő, gyakran szinte költői képekkel „operáló” borleírásokat. A most következő részben a bor aromái között előforduló zöldfűszereket, gyógynövényeket vesszük sorba.
Szulfit vagyis kén a borban. Mi? Mennyi? Minek?A ként évszázadok óta használják a borok tartósítása, fertőtlenítése céljából. Ezzel együtt a mai napig a borkészítés egyik legmegosztóbb eleme, sőt, alkalmazását talán soha annyi vita nem övezte, mint manapság. Sorra vesszük most a tudnivalókat, amikkel minden fogyasztónak érdemes tisztában lennie.
Milyen vörösbort igyunk a vegetáriánus ételekhez?Azt gondolnánk, nem könnyű összepárosítani a vörösborokat olyan ételekkel, ahol hiányzik a vezérelem, a karakteres hús a tányérról. Nos, most megmutatjuk, hogy ez egyáltalán nem így van.
Ha te otthon is gourmet-ználA május nekünk, bor- és gasztrofanatikusoknak valahol a Gourmet Fesztivál táján csúcsosodik. Nem csak a sztárséfek és exkluzív fogások csigáznak fel ilyenkor, hanem az a rengeteg tavaszi alapanyag is, ami miatt a piacra látogatás minden alkalommal élménnyé válik. Pláne, ha van mellé bor is.
10 jó mondat Főzelékes FeritőlŐ tette igazán szerethetővé a főzelékeket és zöldségeket, az ország kezdő háziasszonyait ráadásul folyton praktikus tanácsokkal látja el. Imádjuk a receptjeit és a stílusát, ezért össze is gyűjtöttük aktuális kedvenc mondatainkat tőle.