Május 24. 11:48
Itt a vége, fuss el véle, ma bezár a Gourmet Fesztivál. Ám előbb még van egy csomó jó előadás a Gasztroszínpadon:
13:00 - Chez Dodo és Dolcissima: a vendégek egymás mellett kóstolhatják az itthon is divatos és kifinomult francia macaront és a még kevésbé ismert tradicionális szicíliai cannolot.
14:00 - Kávék és kávés megoldások könnyedén: Mit tud a mobil egykaros kávégép, a Nespresso kapszulás gép, az AeroPress és az újragondolt kotyogós, ha ugyanarról a termőhelyről származó kávét használnak?
15:00 - Egy falatra a boldogságtól: A NoSalty desszertbemutatója, amelyen Kárai Dávid (ízHUSZÁR) és NemesNóra (Dacota) gasztrobloggerek bebizonyítják, hogy az édességnek mindig érdemes helyet hagyni!
16:00 - BBC Goodfood főzőshow Rosenstein Tiborral: Zsidó-magyar konyha olaszos könnyedséggel fűszerezve, avagy minden kóser, ami jó!
17:00 - A tálalás művészete: Wolf András és Fekete Antonio, a Salon Étterem elismert séfjei a foodstyling, azaz a tálalás művészetének rejtelmeibe vezetik be a közönséget, és bebizonyítják, hogy a külcsín is fontos.
18:00 - Élet a Bocuse d’Or után: A januári Bocuse d’Or gasztronómiai világversenyen hazánkat képviselő és nagyszerűen szereplő Molnár Gábor (Geisel’s Vinothek, München) a verseny izgalmairól mesél, miközben langyos lazacpisztrángot készít Buttermilch-bodzával, tárkonyos eperrelés pirított mogyoróval.
19:00 - Costes a belvárosban: Aki követi a magyar csúcsgasztronómia történéseit, az már tudja, hogy hamarosan hivatalosan is megnyit hazánk első Michelin csillagos éttermének testvére, a Costes Downtown. Miguel Rocha Vieira, az étterem séfje három étel bemutatásával ad ízelítőt az új étterem kínálatából.
20:00 - Bíró - Segal párbaj: Idén sem maradhat el a mindig jó hangulatban zajló záróműsor, a két neves séf, Bíró Lajos és Segal Viktor párbaja. A választott fegyvernem ezúttal a sárgarépa lesz!