A gasztronómia védőszentjei novemberben beköltöznek a Gellértbe
Október 13. 13:43
Idén Szent Mártont és a gasztronómia védőszentjeit idézi meg az ország legizgalmasabb Márton napi programsorozatán a Danubius Hotel Gellért november 10-13. között.
Felfigyelhettünk már arra, hogy a rendezvény mindig új és újabb tematikára építi fel a programokat, ezúttal azonban minden eddiginél különlegesebb élményben lesz része a vendégeknek, hiszen nem csak a legjobb borokat és a hozzájuk illő ételeket kóstolhatják, hanem többek között azt is megtudhatják, ki a szakácsok, vagy az érlelt sajtok védőszentje.
Pénteken a Bor és Piac válogatásában jelennek meg a kiállítók, míg szombatra a Bortársaság hívta meg a válogatott borászatokat. A gasztro kiállítók között ott lesz a Lakatos Műhely, a Steamboo, a Bükki Sajt és a mára már fogalommá vált Zing Burger. Szirbek István művészettörténésszel egy bortörténeti, Katona Csaba történésszel sörtörténeti túrán lehet részt venni, bebarangolva a szálloda jeles lakosztályait, ahol egykor államelnökök, filmsztárok, művészek laktak.
Az idei borfesztivál kortárs művészeti kiállítással, Vajda Pierre által moderált sajtkurzussal és egy szenzációs borvacsorával is kecsegtet, melynek háziasszonyai Mautner Zsófia és Fűszeres Eszter, a főszereplők pedig az ország csúcséttermeinek képviselői lesznek, többek között a Tanti, a Salon, a Kistücsök, a Gerbeaud és a Gellért Söröző részvételével.
Pénteken és szombaton megnyílik a Gellértben az egyedülálló Lakosztályétterem, és a Dunára néző panorámás luxuslakosztály kiváló keretet ad majd a Michelin csillagos séf, Pesti István Dom Perignon és fekete szarvasgomba elképzelésének.
Mindkét nap lesz After Party is, ahol fellép a Compact Disco és a Kelemen Kabátban, és az ország egyik legfelkapottabb helye, a DiVino Borbár várja a vendégeket.
Vasárnap valóban rendhagyó Sunday Brunch ad méltó zárást az idei VI. Márton napi Borfesztiválnak a Gellértben.
Részletes információk: borfesztivalgellert.hu