Egyedülálló nemzetközi elismerést kapott egy budapesti étterem
Január 09. 13:28
A világ egyik legnagyobb presztízzsel bíró szaklapja, a brit Decanter Magazine a Babel Budapest étteremnek ítélte oda a 2017-es Év Nemzetközi Étterme díjat.
Az Év Nemzetközi Éttermének díját mindig egy Nagy-Britannián kívüli étterem kapja meg és magyar étteremnek korábban még nem volt része ebben az elismerésben.
"Mikor megkaptam a hírt, hogy a Babel lett az év nemzetközi étterme, majd kiugrottam a bőrömből és bevallom megkönnyeztem örömömben. 10 évnyi munka áll a Babel mögött és óriási lépés, hogy nem csak itthon hanem külföldön is ismerik és elismerik az ember munkáját. Már önmagában az nagy büszkeség, hogy egy magyarországi étterem kap ekkora nemzetközi elismerést magyar konyhával.” - mondta Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel Budapest tulajdonosa.
A magazin vezető borszakértője, újságírója, Fiona Beckett (2002-ben Az Év Gasztró Újságírójának, majd 2014-ben a International Wine and Spirit Competition versenyén az Év Bloggerének választották) még tavasszal látogatott el a Babelbe David Zilber séffel.
A Decanter Magazine havonta összesen 90 országban jelenik meg , és mind a borok mind az ételek terén kiemelten fontos nemzetközi szaklapként ismerik el világszerte.
Az Év Nemzetközi Éttermének díját mindig egy Nagy-Britannián kívüli étterem kapja meg és magyar étteremnek korábban még nem volt része ebben az elismerésben.
"Mikor megkaptam a hírt, hogy a Babel lett az év nemzetközi étterme, majd kiugrottam a bőrömből és bevallom megkönnyeztem örömömben. 10 évnyi munka áll a Babel mögött és óriási lépés, hogy nem csak itthon hanem külföldön is ismerik és elismerik az ember munkáját. Már önmagában az nagy büszkeség, hogy egy magyarországi étterem kap ekkora nemzetközi elismerést magyar konyhával.” - mondta Hlatky-Schlichter Hubert, a Babel Budapest tulajdonosa.
A magazin vezető borszakértője, újságírója, Fiona Beckett (2002-ben Az Év Gasztró Újságírójának, majd 2014-ben a International Wine and Spirit Competition versenyén az Év Bloggerének választották) még tavasszal látogatott el a Babelbe David Zilber séffel.
A Decanter Magazine havonta összesen 90 országban jelenik meg , és mind a borok mind az ételek terén kiemelten fontos nemzetközi szaklapként ismerik el világszerte.