Ehető tányérokban adják a kaját a Szigeten - KÉP
Augusztus 10. 12:34
Fotó: Instagram, Sass Dani
Az idei évben először nyitottak EcoKempinget a Sziget Fesztiválon. A környezetvédelem iránt elkötelezett sátrazókat napelemes vízmelegítéssel, víztakarékos tusolókkal, fenntartható étkezéssel, folyamatos szelektív hulladékgyűjtéssel és lebomló bio takarítóanyagokkal várták.
Idén az egész Szigeten visszaváltható a pohár, tilos a szórólap és a nejlonzacskó, továbbra is szelektíven gyűjtik a PET palackokat, az ALU dobozokat, a kartont és a vendéglátóhelyek pultjában képződő üveghulladékot. Szívószálakat is csak azoknak adnak a vendéglátóhelyeken, akik ezt külön kérik.
Aki még ennél is több környezetvédelemre vágyik, azoknak kínálják az úgynevezett EcoKemping szolgáltatásait. A kemping egyik legkülönlegesebb eleme a tökéletesen lebomló, ehető tányér. A búzakorpából készített tányérokból levest is lehet enni, ugyanis mintegy 20-40 percig képesek tartani a folyadékot. Mivel a tányérok semmilyen ragasztó vagy kötőanyagot nem tartalmaznak, kizárólag 100% búzakorpát, ehetőek is. Ha pedig egy fesztiválozó netán elhagyja, 30 nap alatt komposzttá válik.Természetesen az evőeszközök is kizárólag növényi alapanyagból készültek.