Fröccs

Karácsonyra jön a mézes Csíki Sör!

Október 25. 11:39
A székely havasi mézből készült sörkülönlegesség alkoholtartalma 10 százalékos lesz, és faládákban kerül forgalomba - írja a Mandiner, amely a sörgyár Facebook oldaláról a következőt idézi: „A nedű egyedisége, hogy egy tartályba (10 000 liter) 1200 kilogramm mézet főztünk be. Így jött létre egy erős cukortartalmú must, melyből 35-36 napos nevelés után 10%-os alkoholtartalmú ünnepi sör születik. A méz 100%-ban székely havasi méz, mely Udvarhelyszékről, Szász Illés korondi méztermelő portájáról származik”

Ebből érdemes bespájzolni a hölgyeknek!

Október 25. 07:29
A sok gyógynövénytea közül az egyik legértékesebb a cickafark. Főleg hölgyeknek javasolják, hogy fogyasszák rendeszeresen. A növény júniustól őszig virágzik. Népies nevei: pulykafű, cickafarkkóró, egérfarkkóró, cickóró, orvosi cickafark.
 
Erre jó a cickafark:
  • Kiváló gyulladáscsökkentő
  • Megszünteti a gyomorgörcsöket
  • Migrénes roham esetén is hatásos
  • Bőséges, rendszertelen vérzés esetén
  • Légzőszervi megbetegedéseknél inhalálásra használható
  • Étvágyjavításra étkezés előtt
  • Petefészek-, méhnyak-, vagy hüvelygyulladás esetén naponta 3 csészével ajánlott inni étkezések előtt
  • Vérzéscsillapító
(Forrás: Házipatika.com)

Az osztrákoknál a pezsgő lett az olaszrizling

Október 24. 19:54
Az osztrákoknál a pezsgő lett az olaszrizling
 
Az osztrákok ötmillió palackkal több pezsgőt bontanak fel évente, mint hét évvel ezelőtt. Ez pedig jórészt annak köszönhető, hogy míg náluk az egész október az olaszrizlingekről, náluk a buborékos italokról szól.
 
Az osztrák pezsgőkedvelő pedig legtöbbször hazai buborékokat fogyaszt - írja a Vinoport. 
 
Pezsgőt az osztrákok is leginkább ünnepi alkalmakkor isznak, ez derül ki a nagy múltú Schlumberger Pezsgőpincészet online közvéleménykutatásából. A válaszok szerint a pezsgőfogyasztásra Ausztriában is újév köszöntése a legfőbb alkalom. Ezen az éjszakán a becslések szerint kétmillió palackból pattintják ki a dugót, s vagy tizennégymillió pohárba kerül pezsgő.
 
Az osztrák fogyasztók 93 százaléka szilveszterkor pezsgővel koccint, de az esküvőkön és születésnapokon is a közkedveltek a buborékos italok. A felmérésben résztvevők valamivel több mint harmada fogyaszt otthon pezsgőt. Az év utolsó négy hónapjában különösen sokat pezsgőznek az osztrákok. Ebben az időszakban fogy el az éves mennyiség fele.

Miért válaszd az ezerjót?

Október 24. 18:48
Közepesen intenzív, zöldes-sárga szín, nagyon tiszta. Intenzív illat, fehér húsú gyümölcsökkel, almával, kis fémes jelleggel. Az illatban erőteljesen érezhető ásványosság. Enyhe alkoholt is hoz magával. Száraz, középmagas sav, közepes gyümölcs. Feszes, ropogós szerkezet. Ízében még némi fás, vaníliás jegy. Sajnos egy kis fennmaradt kén is érezhető. Közepes test és alkohol. Közepes, ásványos hossz.
 
Mindezt a Nobilis borblog írja a 2013-as Kamocsay JR Móri Prémium Ezerjóról. Te kóstltad már?

Nagy vörösborod van otthon? Jöhet hozzá egy ütős chili?

Október 24. 12:38
Az egyik legnépszerűbb mexikói egytálétel kétségkívül a chili con carne. Alapja a darált marhahús, sok hagyma, különféle chilik és kétféle bab: tarka valamint vörös.
 
Nagy vörösborod van otthon? Jöhet hozzá egy ütős chili?
 
Persze nem lenne jó ötlet kihagyni belőle a jóféle barna sört, és a kakaóport sem. A Nosalty most előkotorta a korábban Magyarországon is működő Wendy's étteremlánc chili con carnéját. Próbáljátok ki!

Ilyen bor készül egy olasz szőlőfajtából a Szent György-hegyen

Október 24. 10:56
A 2HA Szőlőbirtok a Szent György-hegyre egy olasz szőlőfajtát is telepített, a sangiovese grossot. Ez a toszkán származású fajta adja az alapját a pincészet Tabunello nevű tételének. Török Csaba különleges bora 13 hónapot töltött 225 literes új sé használt hordóban. A Drunkenkitchen nemrég ott járt a Szent György-hegyen, és megksótolta a sangiovese „bombát”:
 
Málna, szeder, pirosbogyósok, kis füstösség jön illatban. Egyedi, más jellegű szerkezet és ízvilág. Sok gyógynövény, málna, érett alma, kis mézesség is jön ízben. Érett savak és érett citrusok. Alapvetően gyümölcsös bor, amiben a hordó fűszeressége nagyon jó egyensúlyt ad. Könnyen iható, de szerkezetre tartalmas és struktúrált bor. Felbontás után minden nap tud újat mutatni.