Ezeket érdemes tudni a szaloncukorról
December 17. 06:33
A szaloncukor a legkarácsonyibb édesség, hiszen csak az ünnep közeledtével lehet hozzájutni a boltokban. A Nosalty.hu összegyűjtött pár érdekességet, amelyeket eddig lehet, hogy nem is tudtál a finomságról:
- A szaloncukor elődje, a fondantcukor a XIV. századi Franciaországból származik.
- A XIX. században Kugler Henrik cukrászdájában még kézzel készítették a korabeli szaloncukrot.
- A XIX. század végén a kedvenc ízek a szalon-ananászcukorka, szalonkrémbonbon, szalon-marasquin cukorka, szalon-pisztászcukorka voltak.
- Bár hivatalosan nem tartozik a hungarikumok közé, sehol máshol nem díszítik vele a karácsonyfát, csak nálunk - ezért szokás néha hungarikumként emlegetni.
- A valóban nagyüzemi szaloncukorgyártás azonban csak az ötvenes években indult meg.
- A tavalyi évben csak a Tesco áruházakban 2 366 000 csomag fogyott el.
- A trendek azt mutatják, hogy az egészség mellett a minőség is egyre fontosabb.
- Általánosságban elmondható, hogy a kakaótartalom növekedése egyre jellemzőbb trend a szaloncukorgyártásban.
A teljes cikket elolvashatod a Nosalty.hu oldalon!