Ezzel érdemes búcsúztatni a spárgaszezont
Június 07. 17:42
Sajnos a spárgaszezon nagyon rövid. Ezt minden évben megállapítjuk valamikor májusban, de idén a hűvösebb tavaszi időjárás miatt talán még van néhány piaci árusnál jó minőségű spárga, a Rockandchili blog pedig mutat egy rém vagány receptet arra az esetre, hogyha hozzájutnál egy friss csokorhoz.
Kell hozzá:
- 4 szál spárga
- sült csirkemell-darab
- vegyes zöld saláta
- 1 evőkanál kapribogyó
- 2 evőkanál majonéz
- olívaolaj
- vaj
- bors
- friss kakukkfű
Elkészíteni pedig nem nagy dolog: „A kapribogyókat összekaszabolom, a nagy salátás tálba teszem, és öntök hozzájuk a saját levükből, ez elég sós hátteret ad az öntethez. Erre a halomra kanalazom a majonézt, tépkedem rá a kakukkfű-leveleket, majd a kézi habverőt használva összekeverem a masszát. Utána meg folyamatos kevergetés mellett, vékony sugárban hozzáadok annyi olívaolajat, hogy egy kellemesen folyós öntetet kapjak. (...) Vajat melegítettem a serpenyőben, majd alaposan megforgattam benne a pár szál spárgát (...). Amikor egy kicsit már átmelegedtek, melléjük tépkedtem pár csirkemell darabot, hogy azokat is átforrósítsam. A salátástálba beleborítottam a zöldeket, alaposan összeforgattam az öntettel, majd kiraktam a tányérra egy szép nagy kupacot. Ezt díszítettem a tépkedett csirkemell darabokkal és a sült spárgasípokkal.”
Azért ez jól hangzik, nem?