A Hú!SVÉT+7 nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éve április első hétvégéjén. Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék új gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként, illetve gasztroműhelyként prosperáló Palkonyha.
Az esemény hívószavai idén a sonka, a bárány, a tojás és a szóda lesznek. A belőlük készült finomságokat a nyitott portákon kóstolhatod, hozzá a vidéki levegőt ingyen haraphatod. Ha a pluszkilók miatt aggódsz, ne tedd, mert a porták felkeresésével a bevitt kalóriákat legyalogolhatod.
A szervezők keresik a rendezvény legjobb páros portréját. Ezen, te, mint vendég, és egy stílusos séf kell, hogy szerepeljetek. Ha fotódat #svetface néven feltöltöd az Instagramra, már be is neveztél a legjobb vidékiarc vetélkedőre, amelyben a főnyeremény egy stílusos vidéki étteremlátogatás.
A rendezvényen résztvevő SVÉT-tagok, melyek egy-egy helyi portán ütnek tanyát:
- Erhardt Étterem, Sopron – a Haraszti Pincében
- Mandula Étterem és Borbár, Villány – a Parázs Vendégházban
- Baricska Csárda, Balatonfüred - a Faluházban
- Chianti Étterem, Veszprém – a Faluházban
- Kistücsök Étterem, Balatonszemes – a Nóra Portán
- VIATOR Étterem és Borbár, Pannonhalma – a Pertu Portán
Meghívott vendégek:
- Zsolnay Étterem, Pécs – Mokos Pincészet
- Kővirág Étterem, Köveskál – Borostyán Vendégház
- Kredenc Borbrisztró, Balatonfüred – Palkonyha
- Pesti Burger & Bár, Budapest – Palkonyha
- Almalomb, Hosszúhetény – Palkonyha
További programok: zenei- és kultúrszínpad, sonka-workshop, falusi mozi, chill terasz a Palkonyha Pódiumon
A Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomról
Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában 2012 februárjában jött létre első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a műértő közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 15 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi több rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.