Így írt egy magyar borról a világ egyik legjobb sommelierje
„Sötétrubin szín, fekete középpel. Pereme enyhén vörösesbarna. Szép intenzitású aromák, jól fejlődik, összetett, jól rétegzett, elegáns sötét gyümölcsökkel, szép fűszerekkel. Világos édesség, mely a gyümölcsök érettségében mutatkozik meg: fekete ribizli és édes szilva, fűszerek és bőrös jegyek. Nincs észrevehető tölgy. Nagyon szép íz: ez egy olyan bor, amelybe az extrakt már tökéletesen integrált, jó gyümölcsös sűrűséggel. Ez jól kifejezi azt, amit én „érlelt édességnek” nevezek. Önmagában nem édes, de teljes, kerek benyomását adja a következőknek: érett gyümölcsök – fekete ribizli, szilva – aromás gyógynövények, borsosság, némi húsos jegyek. Igazán komoly és súlyos, jó hangsúllyal a gyümölcsösségen. Igen sűrű és gazdag szerkezet, az elegáns fekete gyümölcsök nagy választéka, és hosszantartó lecsengés. Már ma tökéletesen iható, de úgy hiszem, ezzel a szerkezettel még pár évig további összetettséget nyer. Nagyon szép.” (Forrás: Gere Attila Pincészet Facebook oldala)
Posted by Gere Attila Pincészete on 2015. június 21.