Fröccs

Indulhat a négy napos Gourmet Fesztivál

Május 21. 16:19
Kész a helyszín, a technika, a kiállítók standjai és főzik már az ételeket is. 17:00-tól kinyílik a Millenáris kapuja, a vacsora már ott vár rátok!

Az utsó simításokat is elvégeztük a helyszínen, a Gasztroszínpad is áll, a kiállítók vigyázban.FIGYELEM! A Gourmet...

Posted by Gourmet Fesztivál on 2015. május 21.

Milyen sütemények várnak rád Gourmet fesztiválon?

Május 21. 13:34
A 2015-ös Gourmet Fesztivál témája a paprikás csirke, valamint a barbecue és grill ételek, azonban nem feledkeztek meg az édesszájú vendégekről sem. Több étterem is készül a kínálatában desszerttel, de a kiállítók között találunk cukrászdákat is szép számmal. A klasszikus és kortárs süteményeket is megismerheted a Gourmet-n. Íme a cukrászdák listája, akiknek desszertjeit négy napon át kóstolhatod:
  • Auguszt Cukrászda
  • Cake Shop
  • Desszert.Neked
  • Dolcissima
  • Gerbeaud Kávéház
  • Harrer Chocolat
  • Pataki Cukrászda
  • Zangio Csokoládé
  • Zazzi
További hasznos információkat a cukrászdákról itt találsz.
 

Szeretik a világban a Késői Aranyat

Május 21. 11:17
A párizsi Vinalies, a bordói Challenge du Vin után április végén a prágai Vinex-en kapott aranyérmet és választották legjobb édes bornak a Tokaj Kereskedőház „Tokaj Grand Selection Késői Arany” elnevezésű késői szüretelésű borát.
 
Több ezer bort neveztek a világ minden tájáról arra a három borversenyre, amelyeken sorozatban három aranyérmet nyert el a Tokaj Kereskedőház késői szüretelésű édes bora.
 
A bírálók elsőként a párizsi Vinaliesen, 2015 márciusában választották 40 ország mintegy 3600 bora közül legjobbnak a késői szüretelésű bort, amely a Tokaj Kereskedőházhoz 2013 tavaszán csatlakozott, 2012-ben az "Év bortermelője" címmel díjazott Áts Károly főborász vezetésével készült.
 
A világ talán legnagyobb elismertségű borversenye után a 2015. április 10-11. között megrendezett bordeaux-i Challenge International du Vin nemzetközi borversenyen is aranyérmet ítélt a borászokból, szőlészekből és borszakértőkből álló zsűri a tokaji bornak. Az április végi prágai Vinex borverseny pedig ismét elismerést hozott a Tokaj Kereskedőház magas minőségű édes borának. 
 
A Tokaj Kereskedőház borainak megújulását a borászat technológia teljes átalakítása kíséri: 2013 októberében több milliárd forint értékű beruházási program indult el a társaság tolcsvai telephelyén, a pincészet hűthető tartályparkjának kiépítését, új palackozó üzem építését, valamint az ehhez kapcsolódó infrastruktúra kialakítását célul kitűzve.

Mit együnk a rák megelőzése érdekében?

Május 21. 06:23
Toral Shah sejtbiológiából szerezte diplomáját, rákszakértői képesítéssel. A biológus-gasztroblogger szerint a rák genetikai meghatározottsága ellen nehéz tennünk, a betegséget azonban 80 százalékban a nem megfelelő életmód okozza - írja a Táfelspicc.hu. Torah Shah összegyűjtötte azt a kilenc tanácsot, amit a legfontosabbnak tart a rák megelőzésének szempontjából.
 
1. Együk végig a szivárvány színeit: lehetőleg napi hét-kilenc alkalommal fogyasszunk zöldséget és gyümölcsöt.
2. Daraboljuk fel a hagymát, préseljük a fokhagymát
3. Főzzük meg vagy préseljük le a paradicsomot
4. Csepegtessünk citromot a zöldekre
5. Fűszerezzünk kurkumával, gyömbérrel és köménnyel
6. Napi két paradió távol tartja az orvost
7. Az olajos halak legyenek a legjobb barátaink
8. Napozzunk napi 15 percet
9. A rostbevitel alapvető
 
Miért érdemes ezeket a tanácsokat megfogadni? A válaszokat a Táfelspicc bejegyzésében elolvashatod.

Hal íze van, de nem hal, akkor mi az?

Május 20. 16:10
Kínában olyan szarvasmarhákat tenyésztettek ki, amelyek húsának minősége állítólag a halak jótékony hatásával vetekszik - írja az Agrárszektor.hu. A tudományos módszerekkel előállított marhahús legalább akkora mennyiségben tartalmazza az egészséges omega-3 és 6 zsírsavakat, mint azt korábban a halaknál tapasztalták.
 
A felfedezés azért jelentős, mert a gén hozzáadásával a vizsgált marhák húsában ötszörösére nőtt az egészséges zsírsavak aránya, amelyek védelmet nyújthatnak a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel és az elhízással szemben is. Hogy milyen módon állították a különleges húst, arról az Agrárszektor oldalán olvashatsz.