Fröccs

Itt a legvagányabb szauna!

Január 26. 10:24
Tél van, hó van, hideg van és még a nap se süt! Ilyenkor segíthet egy jó szauna, főleg ha az egy boroshordóban van kialakítva,
 
Itt a legvagányabb szauna!

Megjelent a Nemzetközi A.S.I. Sommelier Diploma vizsgakiírása

Január 26. 09:58
Magyarországon első alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Sommelier Club szervezésében meghirdetett Nemzetközi A.S.I. Sommelier vizsga. A megmérettetés két szakaszban történik majd: elmélet, melynek eredményét Olaszországban az A.S.I. vizsgabizottsága bírálja el és gyakorlat, aminek eredményét szintén Olaszországban bírálják el.
 
A jelentkezés feltétele a szakmában (vendéglátás, kereskedelem, borászat), sommelier munkával szerzett minimum négy éves gyakorlat, valamint az angol vagy francia nyelv társalgási szintű ismerete.
 
Költségek: regisztrációs díj 120,- €, vizsgadíj 150,- €, ASI Diploma díja 80,- €.
 
Az első vizsga időpontja 2015. március 3. a második vizsga ezt követően 10 napon belül várható.
 
További infirmációk ezen az e-mail címen kérhetőek.
 
A jelentkezési lap pedig letölthető innen.

A furmint kaland folytatódik

Január 26. 07:00
Joe Roberts Furmint Adventures címen készített kisfilmeket, amelynek első epizódját Balassa Istvánnál forgatta. Ezt itt megnézhetitek. A második részben a Tokaj - Hétszőlő Pincészetet mutatja be.
 
 

A főzelékeket nem szeretni nem menő. Nagyon nem.

Január 25. 16:43
A főzelékeket nem szeretni nem menő. Nagyon nem.
Fotó: Rizsazzunk.cafeblog.hu
 
Pláne, hogy a Nosalty oldalán Bodon Judit dietetikus ajánl egy csomó fantasztikusat belőlük. A cikkből az is kiderül, hogyan kell elkészíteni őket, hogy egészségesek legyenek!

A virgonc tokaji furmint

Január 25. 11:20
Benne van minden, aminek egy tokajiba benne kell lennie: gyümölcsök, savak, mineralitás és elegancia. A Metropol.hu oldalon olvashatod az Obzidian Bormanufaktúra 2013-as száraz furmint kóstolási jegyzetét.

Így töltik palackokba a legédesebb tokajit

Január 25. 10:01
Az alábbi videót a Royal Tokaji Borászati Zrt. oszotta meg a Facebook oldalán:
 

Mi hiányzik nekünk, magyaroknak külföldön?

Január 24. 20:22
Az Origo.hu összegyűjtötte a magyar konyha sajátos alapanyagait, melyeket külföldön nem lehet beszerezni. Így az idegenben élő honfitársainknak nélkülöznie kell ezeket vagy kénytelenek más megoldást választani, például itthonról kivinni magukkal. A cikkben az is elhangzik, ha mégis kaphatóak ezek a hungarikumok, akkor méregdrágán lehet őket megvásárolni. A teljes cikket itt olvashatják.