Fröccs

Itt a reklám, ami miatt az olaszok kiakadtak a McDonaldsra!

április 14. 07:05
Pert fontolgat egy olasz pizzaszövetség a McDonald's ellen a cég egyik reklámja miatt, mert a reklámban arra utal a gyorsétteremlánc, hogy az olasz gyerekek jobban szeretik a hamburgert a pizzánál.
 
 
Eduardo Pagnani, Nápoly egyik leghíresebb pizzériájának társtulajdonosa „istenkáromlásnak nevezte” annak a felvetését is, hogy a gyerekek jobban szeretnék a hamburgert a pizzánál. Az Origo.hu azt írja, hogy ha az olaszok megnyerik a pert, akkor olyan tanfolyamokat indítanak majd, amelyeken az ételekről tanulhatnak a gyerekek.
 
A McDonalds azt nyilatkozta, hogy nem állt szándékukban a pizzára támadni, szerintük még a nápolyi pizzaszakácsok is legalább egyszer elvitték a gyermekeiket egy McDonald'sba...

Ettől nagyon büdös és nagyon egészséges leszel

április 13. 20:57
Évente egyszer érdemes elvégezni a fokhagyma-elixír kúrát, amely javítja a vérkeringést, de meszesedés, érszűkület ellen is javasolt - írja az Élelmiszer.hu.
 
A recept a következő: öt citromot és harminc gerezd fokhagymát kell összeturmixolni, 11 deciliter vizet felforralni, s a lobogó vizet a masszára önteni.
 
A kúra alatt naponta körülbelül 20 milliliter fokhagyma-elixír fogyasztása javasolt, amely egy éven át fejti ki jótékony hatását. Arról nem szól a cikk, hogy amíg az ember szedi a fokhagymás anyagot, érdemes remeteéletet élni. :)

Vajon melyik lesz idén a Balaton Fagyija?

április 13. 19:01
Az Élelmiszer.hu információi szerint újra meghirdette a Balaton fagyija versenyt a tó regionális turisztikai szövetsége. A Balaton édességének tejet, tejszínt vagy vajat, cukrot és tojást kell tartalmaznia, valamint csak természetes aromákat lehet felhasználni - nyilatkozta Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke.
 
A győztes fagylalt összetevőit május elsején teszik nyilvánossá, hogy aztán a nyáron a Balaton-part bármelyik cukrászdájában megkóstolhassuk. Tavaly a pezsgős marcipán szamóca lett a Balaton fagyija, amit egy máriafürdői fagylaltozó készített el először Balaton randevú néven.

Mégis lesz borsétány a Madách téren?

április 13. 17:31
A Madách téri borsétány alig három hete megbukott terve ismét feltámadt az Index információi szerint

Márciusban az erzsébetvárosi önkormányzat két szocialista képviselője nyújtott be olyan javaslatot, amely nyomán öt éven át minden nyárra bérbe adták volna a teret a Belvárosi Rendezvényiroda Kft.-nek, színpad, faházak, terasz épült volna. 
 
A lakók felháborodása miatt végül a kerület elállt a javaslattól, ám a napokban újra megjelent a Belvárosi Rendezvényiroda Kft. üzleti terve.
 
A városüzemeltetési bizottság hétfői ülésén kizárólag a borsétány ügye a téma. Az előterjesztést most a fideszes többségű önkormányzat Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodája jegyzi, ugyanazok a bódék és kereskedelmi területek szerepelnek benne, mint a három héttel ezelőtt elutasítottban. Mindössze annyi a különbség, hogy az újabb javaslat csak az április 30. és július 7. közötti időszakra szól.

Keresik Magyaroroszág gasztronómiai kiválóságait

április 13. 15:00
Egy csipet Magyarország címmel indul az új Kiváló Európai Desztinációk pályázat, amelyen a Magyar Turizmus Zrt. Magyarország „legízletesebb vendégváró úti célját” keresi. A pályázatok beadási határideje május 26.
 
Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: az Európai Bizottság 9. alkalommal írta ki a pályázatot, amelynek 2015-ben a helyi gasztronómiára építő turizmus a témája. 
 
Elmondta, a nemzeti marketingszervezet a maximális, 75 százalékos uniós támogatást nyerte el a pályázat lebonyolításához, ami 50 ezer euró. Hozzátette: szeretnék megtalálni azt az európai szinten is versenyképes helyet, amely a már legalább 2 éve létező, saját helyi gasztronómiájára alapozott speciális turisztikai kínálatával elnyerheti a „Magyarország legízletesebb vendégváró úti célja” címet.
Mártonné Máthé Kinga, az MT belföldi igazgatója kiemelte, hogy a pályázat az ország gasztronómiai kiválóságaira irányítja a figyelmet. Azt a magyarországi térséget, kistérséget keresik, ahol tájjellegű ételeket lehet fogyasztani, házi készítésű termékek vannak az étlapokon, illetve ahol a szolgáltatók a helyi értékeket mutatják be a hazai és a nemzetközi turistáknak.
 
Hozzátette, hétfőtől az ország 9 turisztikai régiójában 9 állomásos vidéki roadshow indul, ezek az információs napok segítik a lehetséges pályázók tájékoztatását. A pályázók közül kiválasztanak nagyjából egy tucatnyit, ezeket személyesen, próbavásárlással is tesztelik a bíráló bizottság tagjai - ismertette. Végül öt lehetséges nyertest jelölnek ki, a győztest pedig a budapesti Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron választják meg 2015 szeptemberében. A nyeremény 2 millió forint marketingtámogatás lesz a győztesnek.
 
(MTI)

Íme 10 bor tavaszra!

április 13. 13:08
Ha hétvégén te is egy teraszon ülve boroztál a napsütésben, vagy legalábbis eszedbe jutott, milyen  jó lenne ezt tenni, a következő poszt neked szól. Következzen 10 fajta bor konkrét ajánlattal és lelőhellyel, ami egy tavaszi délutánhoz/estéhez nagyon illik - így kezdődik Homoky Dorka borász vendégposztja a Tízdolog.hu-n.

Kiváncsi vagy milyen egy 22 éves aszú?

április 13. 10:04
Március 28-án a Tokaj Grand Nagy Tokaji Kóstoló keretein belül több mesterkurzus is megrendezésre került. Az egyik lenépszerűbb előadás a Disznókő 5 puttonyos Aszú vertikális kóstolója volt, melyet Mészáros László főborász és birtokigazgató, illetve Kovács Zoltán borász és termelési irányító vezényeltek le.
 
A Borrajongo.blog.hu az eseményről való beszámolójában, így ír a Disznókő aszú filozófiájáról: "Az aszú tekintetében a birtok célja, hogy az aszúszemekbe zárt frissességet és tiszta gyümölcsösséget, komplexitást a borban is megjelenítse. Az áztatás 12-60 órát vesz igénybe, hozzá erjedő mustot vagy friss bort használnak. A kilencvenes évek elején elkészített, újhullámos aszúikat rengetegen kritizálták, mindenhol teljes fordulaton pörgött a „reduktív aszú” vita. Azóta az idő a Disznókőt igazolta, hiszen ma már szinte mindenhol cél az aszúszemek friss gyümölcsösségének megőrzése, borba való átmentése."
 
A mesterkurzuson résztvevő vendégek egy 1993-as évjáratú 5 puttonyos aszút is kóstolhattak: "Mély szín. Érett és melegen fűszerezett illat, virággal, aszalt sárgabarackkal. Olajos, testes, még mindig nagyon intenzív. Aszalt sárgabarack és más gyümölcsök, enyhén tropikus jegyek, finom dohányos aromák, mézeskalácsos fűszeresség. A tannin egyértelműen több, mint az előző boroknál és talán durvábban is textúrált. Érett, finom és nagyon hosszú. Remek bor, még messze pályafutásának végétől."
 
A teljes beszámolót itt olvashatod el.

Ilyen volt a szombati Etyeki Piknik

április 13. 06:15
A hétvégén nem lehetett panasz az időjárásra. Szikrázó napsütés volt az országban, Etyeken is. A tavaszi piknikre kilátogató vendégek élvezhették a kiváló ételeket, a nagyszerű borokat és a remek hangulatot is.

25 fok, Piknik hangulat. Várjuk a Ti fotóitokat is! :)

Posted by Etyeki Piknik on 2015. április 11.

12000 pezsgőspalackból épült ez a ház

április 12. 21:51
Hamidullah Ilchibaev 99 négyzetméteres háza külső falait pezsgős üvegek díszítik, amelyeket több mint 3 évbe telt megszereznie. A helyi éttermek és szomszédok segítették a férfit, minden kiürült palackot átadtak neki, hogy véghezvihesse tervét - írja a Like.hu.
 
12000 pezsgőspalackból épült ez a ház