A Mitiszol Fesztivált követően jelent meg a fenti címmel egy bejegyzés a Borravaló.hu oldalon. A természetes italok fesztiválján a Strekov 1075 borai nyűgözték le a cikk íróját, Kodela Miát.
„Rendkívül izgalmasnak találtam a Strekov borokat, és amellett, hogy a szerkezetbeli vagy egyensúlyi hiányosságok itt is hiányosságnak számítanak, a kísérletezések a héjon áztatással, a hordókkal, a flor alatt érleléssel, mindez nagy hatással volt rám. A Porta pedig tényleg egy fantasztikus bor, Mads Kleppe sommelier-nek igaza volt.
Porta
Négy évjárat és négy szőlőfajta házasítása, van benne élesztőhártya (flor) alatt érlelt zöldveltelini és héjon áztatott olaszrizling, és – ha igaz, amit az interneten találtam – devín (gewurztraminer+roter veltliner) illetve aurelius (neuburger+riesling). Kézzel szüretelt, spontán erjedt tételek, nem volt szűrve, sem derítve, a kéntartalma 48 mg/l. Opálos narancsbor, aminek pillanatról pillanatra változik az íze és az illata. Dió, füst, calvados, naspolya, vanília, szegfűbors, meszesség, kis méz, barack, gyalult fa, aszalt barack, kis kesernye. Kerek sav, a 14% alkoholt azért lehet érezni, nagyon izgalmas, rendkívül egyedi bor. Kár, hogy nem volt még több időm rá, ezzel akár órákat el lehet lenni.”