A hagyma a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, szinte minden nap használjuk - írja a Nosalty, amely össze is gyűjtött egy rakás tudnivalót, hogy a könnymentes aprítáűstól a helyes tárolásig.
Az Esztergom környéki, magyar és szlovák helyi borászatokról jelentetett meg útikalauzt az Ister-Granum Európai Területi Együttműködési Csoportosulás. A kiadványban jellemzően néhány hektáron működő családi borpincék és borkóstolási lehetőséget kínáló gazdaságok mutatkoznak be a határ mindkét oldaláról.
A 70 oldalas füzetben fényképekkel, személyes élményekkel jelenítik meg a neszmélyi borvidékhez és a felvidéki termőterületekhez tartozó gazdákat és pincészeteket.
A kiadvány elkalauzol a dűlők pincefaluiba, a készítők összegyűjtötték a térség borászati civil egyesületeinek, hegyközségeinek címeit, valamint összeállították a térség borhoz kötődő rendezvényeinek naptárát és a vendégfogadók jegyzékét is.
Különleges csokoládékkal és az édességhez kapcsolódó színes programokkal várja a látogatókat a Pécsi Csokoládé Karnevál, amelyet február 7-én és 8-án rendeznek a Zsolnay-negyedben.
A rendezvényen Harka Éva csokiblogger a csokikóstolás alapjairól, Csiszár Katalin csokikészítő a csokoládé tudományáról tart előadást. Szántó Tibor csokikészítő a fő kakaóbabfajtákkal, Őrsi Zoltán csokoládépapír-gyűjtő a csokipapírokkal kapcsolatos ismereteit osztja meg az érdeklődőkkel.
A kiállításon a látogatók tizenkét tabló segítségével ismerhetik meg a csokoládé történetét, a vásárban húsz kiállító különleges, minőségi, magyar kézműves termékei közül válogathatnak.
Ha már a Bocuse d'Or on előkerült a gyöngytyúk, megkerülhetetlen, hogy ránézzünk, a szárnyasok mely részéhet, milyen bort illik tölteni. Persze az örök szabály itt is érvényes, mindent felülírhat az elkészítés módja...