Fröccs

Mi minden van a lyoni Bocuse d'Oron?

Január 27. 21:38
A magyar csapat igazán kitesz magáért Lyonban. A hazai küldöttség standjára vittek magukkal magyar pálinkákat, borokat, pezygőket, szalámit, Szigetközi Friss Vizet és még sok mást. Nézzük csak a képen!
Mi minden van a lyoni Bocuse d\'Oron?

Miért nem a Balaton-felvidéken forgatták a Gyűrűk urát?

Január 27. 20:50
A kérdés teljesen jogosan merül fel, hogyha megnézzük Bene Zoltán varázslatos fotóját, amit a Csobánci Bormanufaktúra oszott meg Facebook oldalán. Tényleg fantasztikus! Ha a környéken jártok, ki ne hagyjátok a Csobánc megmászását! A környéken kapható borokról nem is beszélve...
 
Miért nem a Balaton-felvidéken forgatták a Gyűrűk urát?

Rózsaszín gemenci szarvas derék szilvás-káposztás gombócfélékkel és vargányás támogatással

Január 27. 18:08
Február 8-án lesz a 2014-es Év Bortermelője tiszteletére tartott gálaebéd a Corinthia Hotel Budapest Báltermében. 
 
A rendezvény a Bálteremben állófogadással kezdődik. Ennek során vendégek apró koktél-falatkák fogyasztása mellett élvezhetik a verseny döntőjében szereplő 5 borász borait. A díj ünnepélyes átadására is itt, a Bálteremben kerül majd sor.
 
Ez után következik a gálaebéd, természetesen Dúzsi borokkal:
 
 
  • Marinált csuka tarka marinált zöldségekkel (Daniel O’Shea  – sous chef, Alabárdos Étterem, Budapest) - Dúzsi Szekszárdi Olasz rizling 2013
  • Rozéhoz álmodott galamb consommé rózsaszín betétekkel (Kerekes Sándor – chef, Őshonos Delikát, Budapest) - Dúzsi Szekszárdi Syrah rosé 2013
  • Pentaton kacsarétes „Combja – melle – mája – tepertője - hája” (Palotai Csaba – chef, Brill Bisztró, Békéscsaba) - Dúzsi Pentaton Cuvée 2009
  • Rózsaszín gemenci szarvas derék szilvás-káposztás gombócfélékkel és vargányás támogatással (Ványi László – executive chef, Thermal Hotel Visegrád) - Dúzsi Görögszó Cuvée 2007
 
És ezzel még nincs vége, hiszen lesz sajt és sonka kóstoló, desszertkülönlegességek, és a korábbi Év Bortermelőinek is megkóstolhatóak lesznek a borai. 
 
Az ebédre még lehet jegyeket igényelni. Itt.

Te mikor iszol rozét?

Január 27. 15:29
A Haraszthy Pincészet 2014-es pinot noir rozéjának címkéje ezeket a tippeket adja...
 
Te mikor iszol rozét?

Imádja a magyar borokat Billy Wagner

Január 27. 14:33
Magyarország az új kedvenc témám – lelkesedett a német Zeit magazinban a „borszakértők popsztárjaként" aposztrofált Billy Wagner. a Metropol cikkéből az is kiderül, hogy a március 15-17. közötti düsseldorfi ProWein rendezvényen a magyar stand ezúttal a tavalyinál nagyobb, 263 négyzetméteres alapterületen, közel 30 társkiállítóval várja majd a közönséget.

Hagyomány és hipermodern környezet a Marqués de Riscalnál

Január 27. 12:02
A szállodai liftben finom illat: pinceszag, penész, hordók és elcsöppenő vörösbor parfümmé nemesedő keveréke. A spanyolországi Baszkföldön járunk, a világ talán legszebb borászatában - írja az Origo. A cikk fotógalériája önmagáért beszél!

Bevásárlás Bocuse d'Or módra

Január 27. 11:24
Az alapanyagok beszerzése az egyik legfontosabb része a főzésnek és így természetesen a Bocuse d'Or versenynek is. A magyar csapat is nagy hangsúlyt fektet erre és igyekeznek a legszebb zöldségeket, gyümölcsöket beszerezni. Az Instagram oldalukon ezt is megnézhetjük.

Ananászok bűv9

A photo posted by Bocuse d'Or Hungary (@bocusedorhungary) on

Libamáj helyett...

Január 27. 06:32
A konfitálás nem valami speciális, bonyolult eljárás, hanem valószínűleg a máj elkészítésének legegyszerűbb és legfinomabb módja - olvasható a Nosalty.hu-n. A szerző a kacsamájra esküszik, a receptet is elárulja.
 
Libamáj helyett...