Miért együnk szőlőt?
Szeptember 17. 07:05
Több érv is szól a szőlő mellette, ami tele van Vitaminokkal, ásványi anyagokkal, antioxidáns hatású és még szezonja is van. A Termálfürdő.hu összeszedett pár hasznos tudnivalót a gyümölcsről:
- A szőlő jelentős hatást tud gyakorolni a vércukorszintre, ezáltal képes gyorsan felfrissíteni a fáradt szervezetet.
- Tartalmaz foszfort, a kalciumot, a káliumot, a magnéziumot, a cinket és a szelént, valamint B1-, B2-, C- és K-vitamin-, folsav- és biotintartalma is számottevő.
- A benne található rezveratrolnak és kvercitinnek köszönhetően a szőlő antioxidáns hatású, vagyis segít megszabadulni a szabadgyököktől.
- A bennük található élelmi rost egyaránt segíti a bélműködést és az emésztést.
- Jelentős mennyiségű víz miatt, jól oltja a szomjat.
- A szőlő vörösborként fogyasztva is jót tesz az emésztésnek, napi egy-két deciliter ajánlható székrekedés megelőzésére és kezelésére is.
- Az olajat hidegen préselik, így szinte teljesen megőrzi tápanyagtartalmát, különösen gazdag E-vitaminban, valamint jótékonyan hat az ideg- és érrendszerre.
A teljes cikket a Termalfurdo.hu oldalon olvashatod el.