Mit kóstolj meg Wachauban a jó borokon kívül?
Augusztus 16. 13:05
A Cink.hu újságírója az osztrák Wachauban járt, beszámolójában pedig kivételes nem a borokról esett szó. A cikk szerzője szerint a biciklis turizmusra teljesen ráálltak a helyiek és „Van, aki mindezt borkóstolással szereti kombinálni, én viszont a zöldveltelinit is nehezen tudom megkülönböztetni a rizlingtől (ez a két legtipikusabb bor a vidéken), úgyhogy nem ez volt az utazás fő célja. Noha amit kóstoltam, az mind jó volt!”
Na és mi maradt meg a leginkább Wachauból a szerzőnek? Ezek:
- sárgabarack: nemcsak szezonja volt most, de amúgy a bortermelés mellett Wachau másik fő büszkesége. például: wachaui barackos gombóc
- fejek a vízben: a Duna erős sodrása miatt csak a helybeliek mernek benne lubickolni, mert ők ismerik jól az áramlatot.
- Heuriger: a bicikliutak mellett egymást váltják majd a kis borvendéglők, azaz a heurigerek, ahol olcsón lehet házias ételeket enni. Ha arra járnátok, ne bénázzatok, inkább nézzétek meg a heurigernaptárt (mert ilyen is van), megéri.
A teljes beszámolót itt tudod elolvasni.