Fröccs

Megérkezett a tavasz! - Itt a bizonyíték!

Február 20. 06:28
A Szent Tamás Pincészet a Szent Tamás-tetőn készítette ezt a képet.
 

Kiderült, hogy mit evett és ivott Putyin Budapesten!

Február 19. 20:08
Az orosz elnök látogatásának napján jelent meg cikkünk, amelyben azt találgattuk, vajon mivel kínálják majd itthoni vendéglátói Putyint. Mi halételekre és borscsra tippeltünk, hiszen a nemzetközi sajtó információi szerint ezek az elnök kedvencei. A Blikk azóta kiderítette, hogy húslevest és tokaji aszút biztosan kapott, sőt ezek ízlettek is neki. 

Mi újság a furmint „kishalakkal”?

Február 19. 17:35
Akad bőséggel olyan pince, akik még csak éppen elrugaszkodtak a parttól, de a furmintok óceánjában már most is érdemes vadászni rájuk - írja a Táncoló Medve. Ripka Gergely tehetségkutató munkát végzett az idei Furmint Februáron, ahol jónéhány ismeretlen és feltörekvő pincészet borait nézte végig.

Minden negyedik moszkvai étterem csődbe megy

Február 19. 15:25
A csődbe menő moszkvai éttermek aránya elérheti a 30 százalékot - nyilatkozta az Izvesztyija című lapnak Igor Buharov, az orosz étterem- és szállodatulajdonosok szövetségének elnöke. A The Moscow Timesnak független szakértők is megerősítették, hogy reálisan számolni kell minden negyedik étterem bezárásával.
 
Az elemzők szerint több oka is van a jelenségnek. Az oroszok a gazdasági helyzet romlásával takarékosabbak lettek, a nyugati élelmiszerek behozatalának tilalma rontotta az éttermek kínálatát. A rubel árfolyamának zuhanása drasztikusan megemelte az éttermek ingatlanbérletét, amit általában kemény valutához kötöttek, és (az embargóval párosulva) megdrágította az import, sőt a hazai élelmiszerek használatát is. Ártott az üzletnek a belvárosi parkolók fizetőssé tétele és a dohányzási tilalom bevezetése is.

(Napi.hu)

Ezek a legjobb budapesti pékségek

Február 19. 12:22
Az utóbbi egy-két évben Budapesten sorra nyíltak a jó minőségű kenyereket árusító pékségek, ahol ismerik a kovász fogalmát, és nem adalékanyagokkal állítják be a kívánt ízt és állagot, inkább több odafigyeléssel és nagyobb kockázattal. Ha jó kezekbe kerül a liszt, a víz és az élesztő, a kenyérbe harapva megértjük, amit az ipari termelés miatt majdnem elfelejtettünk: hogy miért eszünk ilyet minden nap. A Városban blog összegyűjtötte a legjobb budapesti pékségeket.

Miért éri meg a Torkos Csütörtök akció az éttermeknek?

Február 19. 10:14
A Torkos Csütörtök keretében féláron lehet az éttermek étlapjairól választani, helyben fogyasztás esetén. Átlagosan 150 ezer ember látogat el vendéglőbe ezen a napon. Az idei, tizedik alkalommal megrendezett eseményhez 605 vendéglátóhely csatlakozott. A tendenciát figyelve 2010-ben volt egy fellendüés, de mára már ez lecsengett.
 
Marketincélja van az éttermeknek a Torkos Csütörtökkel, de valójában nagyon vegyes hatással van a látogatottságukra. Kovács Péter, a Hemingway étterem egyik tulajdonosa és vezetője.  – Két-három éve veszünk részt az akcióban, főként a promóció miatt. Akik ilyenkor jönnek, kis arányban térnek vissza. Ettől függetlenül úgy vélte, a vendégnek jó lehetőség a kezdeményezés.
 
Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára szerint is főleg marketing- és promóciós cél vezérli a csatlakozókat. Érdekes, hogy a résztvevő éttermek 80 százaléka vidéken található - írja az MTI.

Megrázta magát Márton János a Quintessence Pálinkaversenyen

Február 19. 07:05
A Márton és Lányai pálinkák idén is bizonyították minőségüket a VI. Quintessence Pálinkaversenyen. A Márton és Lányai Vilmoskörte pálinka, a parfümös Gurulós Málnapálinka, az Irsai Olivér Törkölypálinka és az Olaszrizling törkölyből készült pálinkájuk is aranyminősítéssel végzett. Az Irsai Olivér Törkölypálinka és a Vilmoskörte pálinka kiemelkedő minőségével a Champion díjat is kiérdemelte. Márton János 1991 óta készíti termékeit, a márka egyedi ízeivel és utánozhatatlan minőségével igazi családi manufaktúraként képviseli hazánkat a párlatok világában.