Fröccs

Itt a vadiúj Laposa rozé!

Május 05. 20:26
Pinot noirból készül, a Nobilis borblog szerint ilyen:
 

LAPOSA - PINOT NOIR ROSÉ 2014Intenzív tiszta, lazac szín.Közepesen intenzív illat, málnás-virágos. Emellett ásványossá...

Posted by Nobilis borblog on 2015. május 4.

Botritiszes cserszegi?

Május 05. 18:20
A cserszegi nem az a klasszikusan botritiszre érzékeny fajta, még nem is találkoztam efféle interpretációval. Töppedt változatával már igen, de botritiszessel még nem. 2014 azonban sok szempontból furcsa évjárat volt. Ez a bor ezt tökéletesen igazolja - olvasható a Metropolon, ahol Sándor Zsolt 2014-es Botritiszes cserszegi fűszereséről van szó.

Így gyógyították a másnaposságot az ókorban

Május 05. 16:45
A The Telegraph számolt be arról, hogy már 100 éve találtak Egyiptomban egy olyan papirusztekercset, amelyen a másnaposság elleni tipp található, de az ókori lelet ennyi ideje hevert olvasatlanul az Oxford Egyetem egyik könyvtárában - olvasható a HVG.hu-n.
 
A körülbelül 1900 éves papiruszon az áll, hogy az ókori egyiptomiak babérlevéllel szüntették meg a másnaposság okozta fejfájást. A korabeliek a babérlevelekből egy nyakláncot fontak, ezt viselve szabadultak meg gyorsabban a kínzó fejfájástól. 
 
Egy próbát talán megér...

Gyönyörű kékfrankos jövőt jósol a Művelt Alkoholista

Május 05. 13:51
Valahogy így: „karcsú, de inkább izmos, mint vékony, gyümölcsös és megbízható. Sminkeletlen (acéltartály rulez), így többnyire bonyodalommentes, ugyanakkor jó zamatú. Eleven, de megszelídített savú. Ezerötszáztól háromezer forintig uralja a polcokat vörösben, Eger és Sopron ontja magából a megjegyzésre érdemes neveket, a kritikusok pedig az általános színvonaltól elkényeztetve a túlzott kiszámíthatóságra panaszkodnak.”
 
Ez elég jól hangzik, nem? Nos, itt még sajnos nem tartunk, de a Művelt Alkoholista Kékfrankos Mostról szóló írása szerint „még az is lehet, hogy ez az ábránd nem utópia”.

Itt vannak a Rosalia játékunk nyertesei!

Május 05. 13:43
Bűdi Boglárka és Stefanics Kitti nyugodtan mázlistának érezheti magát, hiszen páros belépőt nyertek a Rosalia Rosé és Pezsgő Mustrára! Nagyon gratulálunk nekik, és a nyereményükkel kapcsolatos minden információt elküldtünk számukra arra ez e-mail címre, amivel játszottak!
 
Jó szórakozást a rozékhoz! ;)

Jövő héten már kóstolhatod az új Günzer bort!

Május 05. 11:41
A Szegedi Borfesztiválon debütál a 2014-es bor!
 

ÚJ! Sauvignon Blanc 2014'Debütálás a Szegedi Borfesztiválon !Május 15-25-ig a 168-as pavilonnál.Ti ott lesztek?

Posted by Günzer on 2015. május 4.

Egy különleges menüt is megkóstolhatsz a Gourmet Fesztiválon

Május 05. 09:19
Az idei Gourmet Fesztivál Bocuse d'Or - VIP menüvel készül május 23-24-én az ínyenceknek. Jövőre Budapesten kerül megrendezésre a Bocuse d'Or 2016-os európai selejtezője, amely keretén belül a Hungexpo átváltozik a világ vezető gasztronómiai vásárává. A 2015-ös Gourmet Fesztiválon a sokat látott és a visszajelzések alapján egyértelműen óriási közönségsikert arató VIP menüt a budapesti közönség is megkóstolhatja.
 
A válogatásba az alábbi bor-étel párosítások kerültek be:
 
Arany Kaviár
Füstölt kecsege, uborka variációkkal és torma fagylalttal
Hollóvár - Furmint 2011 (Somló)
 
Kistücsök Étterem
Nyúl idei káposztával
Pók Tamás - Leányka 2011 (Eger)
 
Bock Bisztró
Borjú paprikás "szarvasgombával" és "Jakab kagylóval”
Karner Gábor - Boróka 2009 (Mátra)
 
Onyx
Fiatal vaddisznó-pofa pörkölt, vajas galuska, ecetes paprika
Bock - Feketehegy Cabernet Franc 2009 (Villány)
 
Gerbeaud
Müzli, joghurt, méz, piros gyümölcsök
Szepsy - Cuvée 2007 (Tokaj)
 
A teljes program másfél órát vesz igénybe. A fesztivál ideje alatt szombaton és vasárnap délután 2-kor és este 7-kor kóstolható a menü a Magyar Bocuse d’Or Akadémia helyszínén, így hozva közelebb a közönséghez a csúcsgasztronómia különleges világát. A menü ára borkísérettel együtt: 9.500 Forint
 
Jegyek kaphatóak: a fesztivál honlapján

4 szabály, hogy ne hízz az alkoholtól

Május 05. 06:33
Diéta közben alapvető szabály, hogy nem fogyaszthatunk alkoholt - csap bele a lecsóba a Femcafe.hu. A magazin szerint azonban van 4 olyan szabály, amelyeket betartva nem hízol majd el az alkoholtól: önfegyelem, első az evés, ne keverd, szombat esti láz.