Megkerestük a badacsonyi borok tökéletes ételpárjaitAz idei évben különböző témájú mesterkurzusokkal bővült a Badacsony New Yorkban rendezvénysorozata. Többek között Dr. Csizmadia András gasztrofilozófus „Mésallience vagy szerelmi házasság? Mit együnk a badacsonyi borokhoz?” című előadásával.
Az élet, ami 40 fölött kezdődikAz idős szőlő sokkal megbízhatóbb – vallja Vida Péter. Szepsy István szerint pedig 30 fölött nem öregszik, hanem megnyugszik egy tőke. Utánajártunk, hol vannak az ország legöregebb szőlői.
Meglepő trendek uralhatják 2016-ban a borvilágotJönnek az angol pezsgők, a lenyűgöző bor- és gasztronómiai kirándulások és a biodinamikus borok lesznek divatosak 2016-ban az előrejelzések szerint.
A vörösbor jótékony hatásai: mi az igazság és hol kezdődik az áltudomány?Régóta ismerjük már a borfogyasztás jótékony hatásait, főleg a vörösboréról hallunk sokat. Az ésszerűektől a teljesen hihetetlennek tűnő feltételezésekig, számos jól csengő verzióval találkozhattunk már.