Magyar bort Skandináviába!Borbemutatót szervezett a Nemzeti Külgazdasági Hivatal az oslói magyar nagykövetségen április közepén, a rendezvény különlegességét az adta, hogy ennyi borászat személyes részvételével még nem volt példa professzionális közönségnek szervezett bemutatkozásra.
Egzotikus rolád egy cseppnyi fehérborral Aki szeret kísérletezni - és szereti a különleges, hogy azt ne mondjuk: egzotikus ételeket, az bizonyára nagy örömmel veszi receptajánlatunkat, melybe - szokás szerint - "egy csepp" bor is szükségeltetik!
Rák rizságyban Tudták, hogy a tengeri rák is szereti a fehérbort? Egy kis egzotikus kalndozásra hívjuk, a gasztronómia birodalmába! Ne féljenek, igazán egyszerű receptet ajánlunk könnyű tavaszi salátákhoz. Az sem utolsó dolog, hogy a főfogás is kész, amíg a saláta elkészül.
Calimocho és Sangria készítése - házilagDúl a nyár, de van aki otthon tölti ideje nagy részét. Ha garden party szervezésre szánjuk el magunkat, és az elcsépelt sörözés helyett valami újjal akarunk kirukkolni, akkor íme két tipp: Sangria és Calimocho!
Megnyílt a pálinkaház látogatócentrum Boldogkőváralján Átadták Boldogkőváralján a Bestillo Pálinkaház látogatóközpontját. A 90 millió forintos beruházást a magyar vállalat felerészben uniós forrásból, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásából finanszírozta.
Nem borászként tulajdonos az állam...A borászat helyi kisvállalkozónak nyújt támogatást a Tokaj Kereskedőház, hogy megfeleljenek az uniós követelményeknek. Kár, hogy az új nemzedék kiszáll a szőlőművelésből.
Új magyar expanzió: borkóstoló OlaszországbanElőször rendezett önálló magyar borbemutatót Olaszországban a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (ITD Hungary). Az október 20-i milánói programon tizenhárom magyar pincészet (egri, tokaj-hegyaljai, szekszárdi, soproni és pannonhalmi borvidék) tartott borkóstolót több mint háromszáz olasz szakmai érdeklődőnek.
Libás receptek Márton napját kísérveMárton napján, november elején az újbor és a libaételek kóstolása a sláger. Ezúttal a libán lesz a hangsúly. Fontos hangsúlyozni, hogy a liba nem találkozik feltétlenül az újborral az asztalon, hiszen jobbára nem a könnyű újborok a megfelelő kísérői Lúdas Matyi szárnyasának, amely inkább a testesebb, hordóban érlelt fehérborokat, a könnyű vörösöket szereti - elkészítéstől függően.
Halak bormártással Újra és újra hallunk róla, hogy a hal mennyire egészséges étek, ám - a pecások kivételével - jobbára csak ünnepek alkalmával, elsősorban karácsonykor kerül a magyar családok asztalára. Aztán valahogy, amint beköszönt a nyár: hajlamosabbak vagyunk megint fontolóra, és étlapra venni. Támogatjuk az ötletet!