Újra és újra hallunk róla, hogy a hal mennyire egészséges étek, ám - a pecások kivételével - jobbára csak ünnepek alkalmával, elsősorban karácsonykor kerül a magyar családok asztalára. Aztán valahogy, amint beköszönt a nyár: hajlamosabbak vagyunk megint fontolóra, és étlapra venni. Támogatjuk az ötletet!
Hozzávalók
1 kg vegyes hal,
3 evőkanál olaj,
5 dkg liszt,
1 dl vörösbor,
zöldpetrezselyem,
1/2 citrom,
hagyma,
só, babérlevél.
Elkészítése
A besózott halszeleteket lisztbe mártjuk, forró zsírban kisütjük és lapos, tűzálló tálba helyezzük. A visszamaradt zsírban a hagymát rózsaszínűre pirítjuk, 1 dkg liszttel meghintjük, kicsit pirítjuk vele, és előbb hideg vízzel, majd a vörösborral felengedve 10-15 percig forraljuk. Sóval, citromlével, egy szál babérlevéllel ízesítjük, rászűrjük a halszeletekre, és azzal is még 10 percig lassú tűzön sütőben sütjük. Tetejét zöldpetrezselyemmel szórjuk meg. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.