Csúcshatás a Bordói NovemberenIdén harmadjára sorakoztak fel a Bordói November Csúcsbor Termében francia társaik mellett hazánk bordói fajtákból készült tételei, azokból is a felső kategória. A teljes sort lekóstolva megállapítható, hogy számos tételre megérte várnunk, illetve egy-két „kiskamaszra” érdemes lesz később is időt szánni, mert bár már most csillogtatják erősségeiket, igazán izgalmas oldalukat két-három év múlva (vagy akár több) fogják megmutatni.
A balatoni fíling belefér egy pohárba isTizenegy balatoni pincészet több mint 45 borát kóstolhatta a nagyérdemű a Winelovers Afterwork soron következő rendezvényén, amelynek most a Makifood Főzőiskola/Loffice adott otthon. Több szinten veszhettünk el a magyar tenger menti csendes és buborékos borokban, egészen izgalmas merítést kapva az új évjáratokból.
2 nő 2 csoda: Luka Enikő – Csetvei Krisztina borduett Két izgalmas, öntudatos, merész nő borait kóstolhattuk a február 23-án megrendezésre kerülő Borduetten az Araz Étteremben.
Zétától a Zétáig: ezt az évjáratot mindenki meg akarta ismerni Július közepén került sor a mádi Holdvölgy Pincészet évjárat bemutatójára, melynek keretén belül az új tétellel is megismerkedhettünk. Egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, annyian voltak kíváncsiak az új borokra.
Tokaji bor és levendula: ez a nyár illataTokaj-Hegyalja találkozott a levendulával az Araz Étterem 50. jubileumi borvacsoráján, ahol ismét izgalmas fogások kerültek terítékre. Barka Áron séftől már megszokhattuk, hogy semmi sem bíz a véletlenre, és mindig van egy kis csavar az ételkreációiban- most sem volt okunk panaszra.
Szarvast sütöttünk az Optimus Étterem séfjévelA nyár beköszöntével az étlap is új formát öltött Bodri Birtokon, mi pedig már alig vártuk, hogy megkóstoljuk az új fogásokat, pláne, hogy az Optimus Étterem séfje, Makk Norbert azt ígérte, a konyhában nézhetjük végig, hogyan készül el a menü.
Az Óvilág és az Újvilág találkozása egy szőlőfajtán keresztülA chenin blanc szőlőfajtát és az abból készült bort itthon kevesen ismerik, igaz nem is könnyű hozzájutni egy-egy jó tételhez. Így még nagyobb kíváncsisággal néztünk a Borkollégium mesterkurzusa elé, amely a chenin blanc-t járta körbe a borvilágban.
Mi van a szekszárdi palackban?Közös stílus? Egységes arculat? Hogyan működik mindez? Többek között ezekkel a kérdésekkel a fejünkben fogtunk kóstolópoharat és vettük górcső alá a szekszárdi borászok optimumkeresésének eredményeit. Szekszárd szerelmeseként nehéz volt nem elfogultnak lenni.
Mi van a budapestiek poharában?Budapesten minden adott egy hangulatos borozáshoz: számos, eltérő stílusú és szortimentet kínáló borbár működik, képzett, borszerető személyzettel. Megkérdeztük őket, melyek voltak a 2015-ös év kedvenc borai.