Bortúra ajánló - Ezeket kóstold a Velencei-tónál!A Velencei-tónál minden megvan kicsiben, amit a Balatonban annyira szeretünk. Ráadásul – hogyha Budapestről nézzük – akkor fél óra kényelmes autózással meg is érkezünk. A környék pedig a gasztronómiában is kezd felzárkózni a nagy testvérhez!
Hungarikumok randevúznak az idei Cigánymeggy FesztiválonJúlius 5-én zajlik az immár hagyományosnak számító agárdi Cigánymeggy Fesztivál, s idén is különleges gasztronómiai kínálat fogadja a látogatókat. Az Agárdi Pálinkafőzde nyolcadik alkalommal ünnepli a pálinkafőzési szezon kezdetét egy hangulatos szabadtéri piknik keretében.
Borjour - Klasszikus lendületbenSummarium - Még bennünk vannak a Borjour Magnum emlékképei, tudjuk, hogy nem rég ért véget a VinCe de nekünk, borkedvelőknek még arra sincs időnk, hogy megpihenjünk. Hiszen egy magára valamit is adó, a pesti macskakövet koptató bor fan olyan, mint a csataló, ha meghallja a Borjour harcba hívó kürtjeit.
Amerika elkezdett pálinkát inniExport - Október végétől megkezdődik az Agárdi Pálinkafőzde termékeinek értékesítése New York és New Jersey államban. A cég tájékoztatása szerint az első szállítmány Agárdi Prémium barack- és Irsai Olivér szőlőpálinkák már úton vannak a keleti part felé. A jövőben a prémium termékcsalád szilvapálinkájával is bővül a kínálat.
Destillata 2013: ismét taroltak a magyar pálinkákPárlatverseny - Szép magyar végeredménnyel zárult a 2013-as, ausztriai Destillata nemzetközi párlatverseny, ahol 14 ország 163 főzdéje összesen 1555 mintával nevezett, hazánkat 15 pálinkaház képviselte. Idén a bécsi Palais Ferstel adott otthont a díjátadó gálának, ahol a magyar főzdék 113 érmet szereztek, és az országok szerinti összesítésben a harmadik helyet foglalták el.
Agárd, ahol a cigánymeggy és a herélt kakas találkozikHétvégi program - Szombaton kerül megrendezésre az Agárdi Cigánymeggy Fesztivál; a gasztronómia Fejér megyei ünnepén az éttermek is versenyre kelnek egymással, a zsűri elnöke Andreas Mayer, egy két Michelin-csillaggal büszkélkedő étterem séfje lesz.
A világon a 3. legjobb párlatfőzők vagyunk!Ausztria - Párlatverseny - Szép végeredménnyel zárult a 2012-es, ausztriai Destillata nemzetközi párlatverseny, ahol 10 ország 187 (ebből 26 magyar) főzdéje, 1 662 mintával nevezett. A Tirolban rendezett díjátadóról 142 éremmel tértek haza a magyarok, és az országok szerinti összesítésben a harmadik helyet foglalták el.
Érdemkereszt az Agárdi Pálinkafőzde főzőmesterénekPálinka - Vértes Tibor a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend lovagja, az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vett át a március 15-i Nemzeti Ünnep alkalmából Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől.