Ködben született borok birodalmaPiemont a dombok, a ködős reggelek, a gasztronómia, a nyitott emberek és az egyik legintellektuálisabb bor hazája. Mit kell tudni a régióról? Termőtájról, szőlőfajtákról, élményekről és izgalmas borokról olvashatsz most!
Csúcsborok és gyorsételek, te párosítanád őket?Elég merész ötletnek tűnik, de kitalálója, Lucy Shaw állítja, hogy ezek az ételek is megérdemlik azt a pár csepp finom bort. Egy borvacsora alkalmával maga a borász mondta, hogy miért ne ihatnánk meg a legféltettebb borunkat egy hétfő este? Ugyanolyan akkor is az íze, mint vasárnap vagy ünnepekkor, ráadásul így megszépül az amúgy szürke hétköznap.
A hegyek és tenger közti világ - Északnyugat OlaszországElőző cikkünket folytatjuk és megkezdjük olaszországi utazásunkat északnyugat felől. Először is egy úti tipp: ha éppen nem a helyszínen tanulmányozza a vidéket egy pincészetnél, akkor vegyen a kezébe egy pohár bort! Most már indulhatunk!