Drágakő, női szépség, szerelem – mindez egyetlen borkóstolónKépzeljük csak el, belépünk a Corinthia Hotel Budapest ajtaján, cipőnk kopogása visszhangot ver a márványpadlón. Felsietünk a fakófehér lépcsőn, hogy még idejében odaérjünk, hiszen randevúnk van: az aranyszín számtalan árnyalatában pompázó, ezerarcú és ezeregy szépségű hölggyel, az olaszrizlinggel. Szabó Hajnalka beszámolója az Olaszrizling Októberről.
Mivel lepi meg magát egy borkedvelő a partnere születésnapján?A Winelovers tágas hajót álmodott az eseményhez, a kóstoltató borászok két szinten, jól körbeállható asztalokról kínálják az alkalomra szánt boraikat.
WL 100 mesterkurzus #7, beszámoló: Mi az, hogy egy bor elegáns?Egy bor is lehet elegáns? Mi kell hozzá és mennyire mélyre kell ásnunk, hogy ezt megállapítsuk? Bálint Lászlónak, a Borkollégium oktatójának segítségével egy interaktív kóstolón többek közt erre is választ kaptunk. A Winelovers 100 sorozat következő állomásán, az Elegancia mesterkurzuson jártam.
Tóth Bálint: Talpalva TokajbanVan úgy, hogy az ember a hátára kanyarintja a málháját, vonatra száll, s meg sem állt Tarcalig. Az írás a cikkíró versenyünkre érkezett.
BORtugália, avagy az ország a portóin túlPortugália az az ország, ahol igazán szabad lehetsz, egy hely, ahol a jó borok és ételek kavalkádja keveredik a napsütéssel és az óceán sós illatával. Öt hónapom volt felfedezni Portugáliát, melynek szépsége olyan változatos, mint a házakat borító színes csempék – vagy mint az ország borválasztéka.
Tűzről pattant borok kóstolóján jártunkA vulkanikus talaj egyedülálló, különleges ízvilággal ruházza fel a rajta termő szőlőt. De mi is ez a minerális, sós íz a borban? A legutóbbi Winelovers Afterwork - Vulkanikus borok kóstolóján annak jártam utána, mi van az ízek mögött és kinek mit jelent az ásványosság.
Versenyben a seregélyekkel: szüret alatt Tokajban jártunkA Tokaji borvidék hatalmas változáson megy keresztül, emiatt egy érdekes elegyet mutat a tradicionális és az új szemlélet. Így bárhányszor is vezessen arra (kerülő)utunk, mindig rengeteg újdonsággal találkozunk. Első körben egy rövid összefoglalót olvashattok, hamarosan pedig jönnek is a részletes beszámolók is.
Etyek-Buda kilépett a fényreA múlt heti Borimádók Szerdáján az Etyek-Budai borvidék került fókuszba, ahol a borokon és pezsgőkön kívül a gasztronómia, borvidéki fejlesztések illetve Etyek jövője is szóba került.
Zsirai: az örökségEz a cikk - és ezt megígérhetem - elfogult lesz. Kevesebbet fog mondani borokról, évjáratokról, technológiáról, ám annál többet egy borász család filozófiájáról, szenvedélyéről és elkötelezettségéről.