„Kiemelkedően magas magnéziumtartalma miatt párját ritkító pozitív élettani hatásokkal bír”Új csillag lehet a magyar bor egén a csobánci Bakos Pincészet, akik idén debütálnak az Olaszrizling Októberen. Bakos Aranka, a családi pincészet tagja a vele készített bemutatkozó interjúban bevallja, nem mindig volt a kedvence az olaszrizling, ez azonban gyorsan megváltozott a saját borok megszületésével.
Ilyen a csobánci életérzésBalatoni kerülőutunk során Gyulakeszire, a Csobánc lábához is ellátogattunk, hogy ne csak borokról, hanem ételekről, hozzáállásról és életérzésről is beszélgessünk Nagy Lászlóval, a Villa Tolnay birtokigazgatójával.
Így lett terepasztal a Badacsonyi borvidékbőlHa másért nem is (dehogynem), hát ezért a kilátásért érdemes megmászni a Badacsonyt! Mi a Bujdosók lépcsője felől közelítettünk, ami kemény meló, hiszen mintegy 420 lépcsőn kell felsétálni, de a látvány önmagáért beszél!
Fajtáktól válik meg, de újakat is telepít a Villa TolnayA Villa Tolnay pincészet január 21-én tartotta zártkörű évjárat bemutató kóstolóját a Képzeld el Borbárban, melyre mi is meghívást kaptunk. Itt mutatkoztak be első alkalommal a pince 2013-as évjáratú fahordós érlelésű fehérborai.
Ezt kóstold a Balaton északi partján!A Balaton északi partjának népszerűsége egyre nő. Az elmúlt években sokat javult a szolgáltatások színvonala a tónál. Rengeteg vendéglátó egység, pince nyitotta meg kapuit. Ez nekünk turistáknak nagyon jó hír, hiszen így a bőség édes zavarával küszködhetünk.
Nagy László: Vincellér vagyok, nem borászBortúra - A tél viszonylag enyhén indult - többek között ez indított bennünket arra, hogy tegyünk még egy utolsó túrát 2013-ban a Badacsonyi Borvidéken. A Villa Tolnayt és a Sabar Borházat irányító Nagy Lászlót kerestük fel ezúttal, aki amellett, hogy megmutatta, hogyan fejlődik hordóban a 2013-as évjárat, megismertetett bennünket az ország egyik legjobb füstölt-főtt csülökjével, a hegyen quadozás nehézségeivel és a Tolnay-villa szomorúságával is.