Boltzár, távolságtartás, fake news az alkoholról – 100 éve is megfektette egy világjárvány a vendéglátástSzámos hasonlóságot mutatnak a mostaniakkal az 1918-ban kitört spanyolnátha idején hozott, vendéglátóipart érintő intézkedések. Igaz, akkor bónuszként jött mellé még egy kis meglepetés is.
Rántott csirke két pisztolygolyóval – gasztromesék a 230 év után most megszűnt MárványmenyasszonyrólA tavaly bezárt Márványmenyasszony négy évszázadon átnyúló története korhű lenyomata a budai vendéglátás folyamatos változásának. Kiderül belőle, milyen étel kedvéért rándult át a közönség még Pestről is 100 éve és mit mutattak a külföldieknek a magyar gasztronómiából a szocializmusban.
Tippelj, hol a legnagyobb a Covid-fertőzésveszély! A boltban vagy egy borbárban?A Publich Health England napokban kiadott tanulmánya számos érdekességet közöl azzal kapcsolatban, hol van rá a legnagyobb esély, hogy elkapjuk a koronavírust.
Lehet, hogy hamarosan ilyen alkalmazással találkozol, ha étterembe mészAngliában az érintésmentes személyzet-vendég kapcsolatot elősegítendő egy alkalmazást fejlesztettek, ami éppen hogy csak az ételt nem viszi ki az asztalhoz.
Paulus Molnár Borház – kis magyar borvalóság 9000 karakterbenEgy borászat, ahol akkor fordultak komolyra a dolgok, amikor a tulajdonos egy földárverésről a tervezett 12 hektár helyett 168 hektárral tért haza. A móri Paulus Molnár Borház története meglepetések sorozata. Magyar és svájci szál, aszú és sok-sok sztori.
Hogy kerül a Ferrari az asztalra a Gourmet Fesztiválon?Bár idén a sör a kiemelt ital, rengeteg megismételhetetlen élményben lesz részük a borimádóknak is a május 16-19. zajló Gourmet Fesztiválon – állítja Nemes Richárd főszervező. Egy hasznos tanáccsal is szolgált a látogatóknak.
Michelin-csillagot kaptak a magyar borok2019. március 27-én a világ legnagyobb gasztronómiai elismeréseként megkapta első Michelin-csillagát a Hlatky-Schlichter Hubert tulajdonos és Veres István séf vezette Babel Budapest.
Csütörtöktől újra az ínyenceké a MillenárisMár csak kettőt kell aludni, és ismét végigkóstolhatjuk a legjobb hazai éttermek izgalmas ízelítőit az OTP Bank Gourmet Fesztiválon. A szervezők minden eddiginél átfogóbb választékot és még színesebb programkínálatot ígérnek a május 18-21. között a Millenárisra látogató vendégeknek.
A Costes lett az év éttermeA Palágyi Eszter séf által vezetett Costes kapta a Volkswagen-Dining Guide Év Étterme díjat, 2016-os teljesítménye alapján a hétfő este rendezett díjátadó gálán Budapesten. A fővárosi étterem harmadik alkalommal érdemelte ki az elismerést.