A borvidék szeretete és a kitartó munka köszön vissza a boraibanAz aktuális évjáratról, az idősebb rozékról és a kedvenc helyi fajtájáról is beszélgettünk Fekete Mihály szekszárdi borásszal.
Szekszárdi Nyitott Pincék a pünkösdi hosszú hétvégénA Szekszárdi borvidék borászai tartják a hagyományt, és a pünkösdi hosszú hétvégén, május 26-29-ig kitűnő szekszárdi borokkal várják a vendégeket. A borkedvelő turisták Szekszárd legszebb dűlőibe kapnak ilyenkor meghívást. Idén Pünkösdkor huszonnégy pincészet vár tárt kapukkal, és kóstoltatja a borait, köztük a Fekete Borpince. Érdemes mielőbb időpontot foglalni, hogy biztosan beférjünk a kóstolókra.
21, 100, 20 ezer – a június számokbanA hónap legolvasottabb borászportálos cikkeiben is kitört a nyár. Még Izlandon is. Ha többet szeretnél megtudni, kattints!
„Készülünk a nyárra, már betáraztunk a gyöngyözőborainkból és a rozéinkból”A korlátozások ellenére mozgalmas hónapokon van túl a szekszárdi Fekete Borpince. Egy járvány- és esőbiztos egységgel bővült nyárra a vendéglátótér, és lassan a finisbe ér egy régen várt csúcsboruk is. Fekete Mihállyal beszélgettünk.
Borok, bonbonok és ételek harmóniája a Fekete BorpincébenKivételes év, csokis borkóstoló és Márton-nap. Fekete Mihály szekszárdi borásszal beszélgettem a pincészetük aktuális dolgairól, történéseiről.
Így olvastok ti – április legnépszerűbb cikkei a BorászportálonÁprilisban felraktuk a programtérképre Pannonhalmát, elmagyaráztuk a sillert és megnéztük, hogyan ünnepelnek a borászok – ráadásul eközben több cikkünkkel is olvasottsági rekordokat ostromoltunk. Az alábbi írásban összegyűjtöttük a hónap legfontosabb történéseit és legolvasottabb írásait.
Fekete Mihály: A kékfrankos egy sokoldalú fajta, egyre növekvő megbecsültséggelA kékfrankosnak nagyon sok arca van – mondja Fekete Mihály szekszárdi borász, aki ezt a sokszínűséget több érdekes tételen keresztül igyekszik bemutatni az április 21-i Winelovers Kékfrankos Április Nagykóstolón. A vele készített interjúban azt is elmeséli, mennyire félreismertük a siller borokat.
„Idén biztosan nem lehet rutinból készíteni a bort”2017 kiemelkedően jó év, ezért nagyon oda kell figyelni, hogy szép borok szülessenek – mondja Fekete Mihály szekszárdi borász.
Fekete Mihály: Ne legyen rosszabb évünk soha!A szinte tökéletes év és a csodálatos szüret után gasztro- és kultúrprogramokkal színesített borkóstolókra várják a vendégeket decemberben a szekszárdi Fekete Borpincében.