Bodó Judit lett a Borászok Borásza 2021-ben - ÉLŐ közvetítésSzínes-szagos beszámolónkban követheted végig az eseményt, amelynek végén kiderül, ki kapja meg az egyik legrangosabb hazai boros elismerést.
Quo vadis, magyar pezsgő?Május 30-án zajlott Etyeken az első ízben megrendezett Pezsgőkonferencia „Gondolatok a buborék körül” címmel. Többek között Champagne-i szakemberek fedték fel a magyarok előtt a pezsgőkészítés titkait. A Borászportál élő helyszíni tudosításban közvetített az eseményről.
Harmadszor ünneplik hazánk egyik legkülönlegesebb borátSzeptember 15-én harmadik alkalommal rendezik meg a Somlón a juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóját.
Origó, stílus és közösségÚjra megrendezte Jásdi István és a Szent Donát Pincészet a kiállító kollégák együttműködésével az Olaszrizling Szerintünk rendezvényt. Az idei évben sok minden változott: véleményem szerint egy evolúciós ugrás történt az olaszrizling és kicsit a rendezvény életében is.
Villány vagy franc? - a harmadik Franc & Franc konferencia tanulságaiMég mindig nem egyértelmű, hogy a Villányi Franc sztoriban a szőlőfajta vagy a borvidék a fontosabb – derült ki a harmadik alkalommal megrendezett Franc & Franc konferencián. A siker egyik kulcsa pedig a villányi fehér bor lehet.
Régi évjáratok kóstolója és mesterkurzusok a Badacsony New Yorkban rendezvényenA Badacsonyi borvidék színe-java ismét egy emberként mozdul meg és mutatkozik be a „Világ Legszebb Kávéházában”, az impozáns New York Palotában. Badacsonytomaj, a borvidék központja éppen 30 évvel ezelőtt nyerte el a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” kitüntető címet.
Férfivélemény: szakmabeli férfiak beszélnek kedvenc női borászukrólVilláminterjú: Jásdi Attila, Juhász Ádám, dr. Fiáth Attila, Csizmadia Miklós és Demeter Endre vallanak nőkről.