Piquette, egy vonzó alternatívaA piquette újabb élő példája annak, hogy ha valaminek francia neve van, máris trendibbé válik. A piquette ugyanis valójában a lőre - vagy csiger -, amely elnevezés, valljuk be, nem annyira csábít arra, hogy kikérjük egy borbárban. A lőre silány, hitvány bor jelentéssel is bír, ami szintén nem kedvez annak, hogy igényt tartsunk rá. Vannak azonban országok, ahol egyre népszerűbb ez a friss és pezsgő, alacsony alkoholtartalmú ital. Az Egyesült Államokban azért népszerű, mert a sommelier-k kedvencei közé tartozó narancsbor és a „pet-nat” mérsékelt árú utódjaként tekintenek rá.
Tokaj, az egyik legismertebb magyar márka nyomábanA Tokaji borvidék történelme a borkedvelők számára a múlt régi dicsősége és a jelen a nagy reménysége. Az egykor jobb napokat látott, de mindig újra és újra nekilóduló tokaji borvidék neve – Puskás Öcsié mellett – a legismertebb magyar brand a világban. Pallagi Ferenc és Füle Lídia írása.
Csillagokat láttam a GellértbenIdén is összejöttek a csillagok, méghozzá január 24-én a Gellért Hotelben. Ez a csütörtök este méltó felvezetése volt a hétvégének, egyben kiváló alkalom arra, hogy elvegyüljünk a még éppen feltörekvő, vagy már állócsillagként ragyogó borok és borászatok között.
Szapolyai János vadászházában kóstolhatsz tokaji fordítástVan Tokaj városban egy családi kispince, a Hímesudvar, amely a város egy eldugottabb részén található. Mégsem olyan bonyolult odatalálni hozzájuk, hiszen például szomszédjuk, a jóval nagyobb és ismertebb Dobogó pincészet. Míg azonban utóbbi inkább csak előzetes bejelentkezés után fogad vendégeket, a Hímesudvarhoz bárki bármikor betérhet. Az év minden napján nyitva vannak, 10 és 18 óra között várják az odalátogatókat.
Vagány borbár nyitott a bulinegyedbenMegtartotta első borkóstoló estjét a nyáron nyitott Free Pub borbár. A hely különlegessége a vagány dizájn, a nagyvonalú kínálat, és hogy Magyarországon ritkaságszámba menő presztizspezsgőket is lehet kóstolni.
Egy díjnyertes aszú szívszaggató történeteA Sajgó Pincészet a kezdetektől a maga útját járja, és úgy tud ragaszkodni a saját és Tokaj hagyományaihoz, hogy közben az új időknek is igyekszik megfelelni. A kóstolójuk maga az időutazás.