Barbecue vagy grill? Milyen bort igyak hozzá?Bár sokszor szinonimaként használjuk őket, nagyon messze állnak egymástól, és a két technológia különbsége a borválasztás szempontjából is meghatározó. Az egyetlen közös pont, hogy mindkettő a kerti sütögetéssel egybekötött családi-baráti összejövetelek alatt történik.
Itt a borral grillezés periódusos rendszere!Enyhe szél fúj a tó felől, segít a faszénparázsnak. Előbb egy kicsit gyengélkedik, de már szépen izzanak a darabok. A rács lesikálva, a szóda és a borok behűtve, a saláta is kezd összeállni. DE ÁLLJ! Mit nyissak a pisztránghoz? Melyik palackot válasszam a pácolt csirkecombhoz? Jaj, mit nyissak a bárányhoz???
Itt a grillszezon - így válassz borokat a sütögetéshez!A csirkét, a halakat, a zöldségeket, vagy a nehezebb húsokat, a marhát, esetleg a disznót szereted jobban grillen elkészítve? Sok fűszert használsz, vagy inkább az alapanyagok ízét hagyod érvényesülni? Itt egy kis segítség, mihez, milyen bort válassz!
Melyik sertésrész a legjobb grillezve? Szavazz!Itt a grillszezon, egyre gyakrabban kerülnek különböző finomságok a kerti sütögetések középpontjába. Hogyha a sertés valamely része a főszereplője a grillezésnek, te melyiket szereted? A szárnyát lapockáját, vagy a combját?
Ínycsiklandó ételtippek a hónap borához Szombaton kerül megrendezésre a Kékfrankos MOST! országos eseménysorozat fő rendezvénye a Nagy Kékfrankos Kóstoló. Ez a szőlőfajta az egyik legalkalmasabb arra, hogy gasztroborokat készítsenek belőle, vallja ezt több szakértő is. A kékfrankoshoz könnyen lehet ételeket párosítani, legyen szó a belőle készült rozéról, sillerről vagy vörösborról.
Dobjuk fel a grillre - a megfelelő borválasztás hússütéshezElőző cikkünkben már szó volt a halak, sajtok és zöldségek grillezéséről és a hozzájuk párosítható borokról. Most ezt folytatjuk azzal, hogy a különböző típusú grillezett húsokhoz milyen borokat érdemes kortyolgatni.
Dobjuk fel a grillre! - a megfelelő borválasztás kerti sütögetéshezA nyári szezon kellős közepén vagyunk, ilyenkor kerülnek elő a grillsütők minden teraszon, kertben, Balaton parti nyaralónál. Mi kell ahhoz, hogy még tökéletesebb legyen a sütés? Egy jól passzoló bor!
Ételfertőzés, ételmérgezés, rákkeltés - a grillezés veszélyeiLakossági tájékoztató - Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyári hónapok különösen sok kockázatot rejthetnek magukban, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a grillezéssel kapcsolatos jótanácsokból is tájékoztató kiadványt állított össze.