Ha a múlt csütörtök vörös, akkor ez feketeMíg a Földnek ezen a felén minden november harmadik csütörtöke a Beaujolais könnyed vörösborairól szól, addig a világ másik felén egy hétre rá a pulykák fekete csütörtöke következik: az Egyesült Államokban a hálaadás a második legnagyobb családi ünnep.
Polgár: 40 csepp bort minden ebéd előttNagyapja kedvenc fehér fajtái ma egy elegáns, finoman ászokolt fehér házasításban köszönnek vissza, és tőle tanulta azt is, hogy minden ebéd előtt 40 csepp bort kell inni. Polgár Zoltánt senkinek nem kell bemutatni. Már 1976-ban szüretelt, könyvet is írtak róla, és amellett hogy mostanában a bioborok is érkeklik, továbbra is a hagyományok mellett teszi le a voksát: legyen az szőlőfajta, eljárás vagy egy régi szokás.
Az Amaronetól a proseccoig - Északkelet-OlaszországA Budavári Borfesztivál díszvendége Olaszország lesz, melynek kapcsán olasz cikksorozatot indítottunk. Első állomás Északnyugat-Olaszország volt. Most tovább haladunk kelet felé, egészen a szlovén határig.
Ünnepi Borterasszal erősít a Budavári Húsvéti SokadalomProgramajánló - Április 19-21-ig idén harmadik alkalommal várják a hazai családokat és a külföldi turistákat hazánk legrangosabb húsvéti hagyományőrző rendezvényére a Budavári Palotába. A Budavári Húsvéti Sokadalom turisztikai látványosságot és színvonalas szórakoztató családi programot kínál, nem feledkezve meg a bor és a gasztronómiai különlegességek szerelemeseiről sem.
Szent Vince és a borHagyomány - A termőfölddel szoros kapcsolatban élő ember számára mindig meghatározó volt a természet iránymutatása. Ilyen tudás a Vince-nap hagyománya is, amely ma újra élő hagyomány, nem csak a borászok, hanem a borkedvelők számára is!
A szabad pálinkafőzés hozzájárult a hagyományok megőrzéséhezVidékfejlesztés - V. Németh Zsolt szerint a szabad pálinkafőzés lehetőségének megteremtése amellett, hogy a szabadság élményét nyújtotta az embereknek, hozzájárult az értékmegőrzéshez és értékteremtéshez, az élő hagyomány megőrzéséhez, s ezzel a vidéki közösségek megtartásához.
Sopron: Leágazóban a hagyományos kézi szüret ideje. Éljenek a gépek...Modern idők - Mindinkább gépesítik a betakarítást a soproni borvidéken, ez a munka mellett a szüret hangulatát is megváltoztatja - mondta a hegyközség elnöke, Taschner István. Hozzátette: az idei volt az első év, amikor már kifejezetten munka-, nem pedig ünnepjellege volt a szüretnek.
Ízek, illatok, receptek VeszprémbőlHagyományápolás - Veszprém megyei kiadványt jelentetett meg a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány, hogy megőrizze a helyi gasztronómiai értékeket. A receptgyűjtemény bebizonyítja, hogy a Bakony-Balaton térség gasztronómiai kínálata széles és színes; megtalálhatóak benne például a térségben élő nemzetiségek - németek, szlovákok - jellegzetes ételei, valamint egy-egy kevéssé ismert balatoni halrecept.
Badacsonyi roadshow BudapestenSummarium - Valami változás van folyamatban a badacsonyi borvidéken. Kezdjük felismerni, hogy a természet tiszteletet érdemel, és ezt csakis minőségi borokon keresztül tudjuk elérni. A tapasztalt borfogyasztók jó borokat követelnek, és a keresletben rejlik az erő. A cél az, hogy a vidéken végzett bortermelés minősége javuljon és ezáltal a vidék a hírnevét is öregbíteni tudja, hiszen rendkívül sok lehetőség rejlik ebben a gyönyörű helyben. Kóstolási jegyzet a Badacsony New Yorkban, avagy a szürke 30 árnyalata elnevezésű rendezvényről.