"A cél továbbra is a Somló és területeinek megismerése, titkainak felfedése és tükrözése a borainkban"A Kancellár Birtok a Berliner Wine Trophy-n szerzett három aranyérmét követően idén Londonban is letette névjegyét a világ legrangosabb borversenyén, a Decanteren. Cikkünkben Hága Balázs, a Kancellár Birtok borászati szaktanácsadója beszél arról, hogy miként készültek a nemzetközi zsűri által aranyra ítélt boraik.
A tipikus borok mellett igazi kuriózumokkal érkeztek a borászokA Budapest szívében, az InterContinental Corso teraszán megrendezett Winelovers Summer Opening Party-val hivatalosan is megérkezett a nyár.
Egy pompás bor-étel pár a sommelier ajánlásávalKovács Antal háromszoros magyar sommelier bajnok ételajánlata egy csodás somlói juhfarkhoz.
Alig van olyan Kancellár-bor, amelyik nem kapott aranyérmet a Berliner Wine Trophy-nA somlói borászat idén öt, a tavalyi nyári forduló után pedig hat arannyal érkezett haza.
"A juhfark az, amire kicsit jobban összpontosítunk, de minden helyi fajtára érdemes koncentrálni, ha kiemelkedőt szeretnénk alkotni"A Decanter World Wine Awards a világ legnagyobb és legbefolyásosabb borversenyeként határozza meg magát. A szigorú bírálati folyamat és a világszínvonalú bírák miatt világszerte elismert borverseny eredményei nemzetközileg is megbízhatóak, és garanciát jelentenek mind a kereskedelem, mind a fogyasztók számára. Ezen a versenyen kapott a Kancellár Birtok juhfarkja 91 pontot és ezzel ezüstérmet. Cikkünkben László Zsolt, a birtok borásza beszél arról, hogy miként készült az a bor, amelyet a nemzetközi zsűri ilyen nagyra értékelt.