A képen 2017-es BalatonBort rejtettünk el. Megtalálod?A harmadik évébe lépett a BalatonBor kezdeményezés, április utolsó napjaiban tartották a 2017-es évjárat bemutatóját. Voltak bejelentések és meglepetések.
Újdonságok érkeztek a bulinegyedbeNovember 12-én ingyenes sétáló kóstoló keretén belül került megrendezésre a Divino Gozsduban a Juniborászok újbor kóstolója. Ami volt: csilingelő savak, sok-sok gyümölcs és abszolút fesztivál hangulat- kár lett volna kihagyni.
Közös borral hódítanának világot a balatoniakSzombaton a Nagy Olaszrizling Kóstoló nyitóeseményeként a Balatoni Kör nyilvánosságra hozta a Balaton Bora védjegy kritériumrendszerét, melyet az idei évben vezetnek be, hogy a következő évjárattól piacra kerülhessen, új balatoni olaszrizling sztenderdet teremtve. A bejelentés célja, hogy a piaci szereplők, elsősorban a balatoni pincészetek megfelelően megismerhessék a rendszert és csatlakozhassanak.
Márciusban alakul meg a Balatoni KÖRSzínvonalasabb Balatont! - Három logópályázatot ír ki a neves balatoni borászokból és vendéglátósokból álló, hivatalosan március 21-én, a Balaton közepén megalakuló Balatoni Kör. A kör alapítói kiemelten fontosnak tartják, hogy a megszokott nyári tömegturizmushoz képest magasabb szintre emeljék a balatoni gasztronómiát és vendéglátást elsősorban a helyi termékek és kezdeményezések népszerűsítésével.
Borok utcája: erőszakkal távolították el a rendőrök a békésen táncoló fesztiválozókatHelypénzed van? Nincs? Akkor tűnés! - Testi kényszert alkalmaztak rendőrök a Savaria Történelmi Karnevál helyszínén vasárnapra virradó éjszaka. A rendőri fellépés egy, az internetre is felkerült videón látható. Hétfő délig a rendőrség, sem nem nyilatkozott az esetről, az írásban feltett kérdésekre későbbre ígért választ.
Kardos Gábor: A magyar borpiacot a borvidéki összefogások rázhatják felVideóinterjú - A Badacsonyi Kör marketingese a VinCE Budapest 2013-on adott interjút lapunknak. Kardos Gábor szerint az utóbbi húsz év bormarketingje nyomán megfigyelhető - egyre lassuló - piaci elmozdulás legfontosabb tanulsága az, hogy nem elég csak kommunikálni, a marketingkoncepciónak tettekben is meg kell nyilvánulnia; összefogásokra, alulról jövő kezdeményezésekre van szükség borvidéki szinteken.
"Őstulok" furminttalBor-étel párosítás - A 2013. március 8-10. között a Millenárison megrendezésre kerülő Kézműves Magyar Ízek Vásár és Gasztropiac sajtótájékoztatójának szenzációja az „őstulok” szalámi és pörkölt kóstoló, valamint a steaksütés volt. Az ételek mellé Csíki Sándor, a Borászportál gasztronómiai tanácsadója, a Food&Wine szerkesztője választotta ki a velük leginkább harmonizáló bort.
Furmint trip a VajdahunyadbanSummarium - Túl vagyunk az idei év egyik legfontosabb boros rendezvényén, a Nagy Furmint Február kóstolón. Nyugodtan lehet azt mondani, mindenki ott volt, aki számít. Telt ház - 500 fő, príma hangulat, térgörbítő furmintok, életmentő kakukkfüves mangalicaszalonna - címszavakban.
Kardos Gábor Junibor tag lettEgyesület - A fiatal borászokat, borászok gyermekeit tömörítő Junibor egyesület idén is bővítette létszámát: 2012-ben Kardos Gábor mádi borászt vették fel tagjaik közé.