„Szigorú azonban a rendszer, az összes juniboros kétharmadának kell támogatnia a jelentkezőt ahhoz, hogy tag válhasson belőle. 2012-ben is több jelölt volt, de csak egyiküket tudtuk felvenni: Kardos Gábort, a Tokaji borvidékről” – mondta el a Junibort elnöklő Árvay Angelika a Vinoportnak adott interjújában.
„A 2000-es évek közepétől fokozatosan egyre több teret kaptam a kis családi pincénk életének irányításában. A szigorúbb terméskorlátozás, többszöri fürtválogatás, szelektíven végzett többszöri szüret alkalmazásával igyekszünk rendkívül jó területi adottságainkat optimálisan kihasználni. Célunk elsősorban karakteres, száraz fehérborok és késői szüretelésű desszertborok készítése” – áll a Kardos Szőlőbirtok honlapján.
Kardos Gábor száraz birtokbora, kései szüretelésű bora és aszúja mellett a Padihegy- és a Betsek-dűlők terméséből önálló bort is készít, melyek a DiVinóban meg is kóstolhatók -
írja a Mandiner.Bor.