A bor és a kávé különös kapcsolataA kávé és a bor egyaránt népes rajongótábort tudhat maga mögött, és nem ez az egyetlen hasonlóság a két ital között. Számtalan párhuzam figyelhető meg akár a növény művelését, feldolgozását vagy a végtermékek érzékszervi ellenőrzését és bírálatát illetően.
Bormustra! Mutasd a borízlésed, és megmondjuk milyen kávét fogsz szeretni!A borválasztás sosem könnyű feladat, de megtalálni az ízlésünknek megfelelő pörkölésű kávét legalább olyan nehéz. Mi most két legyet ütünk egy csapásra, hiszen a legújabb kutatások arra következtetnek, hogy a borízlésed nagyban meghatározza, milyen kávé lesz számodra élvezetes. (És egy cseppet sem viccelünk!)
Szabad-e szürcsölni a kávét? 2. részKorábbi cikkünkben a kávékóstolás folyamatának látható és szagolható elemeit érintettük: most végre az ízekről is szó esik. Iványi Bence és Tóth Tibor, a Pellini Caffe munkatársai válaszolták meg kérdéseinket.