Szekszárdon egyértelmű az irány, Villányban bonyolultabb a helyzet - Kékfrankos Április beszámolóA kékfrankos a legnagyobb területen termesztett kékszőlőfajtánk, ahol vörösbor készül, ott mindenütt jelen van. Ennek a ténynek, és a fajta kiválóságának tisztelgett, az idei Kékfrankos Április Nagykóstoló, a Hotel Gellért termeiben.
Hamarosan több újdonsággal is jelentkeznek DúzsiékA kékfrankosban látja Szekszárd jövőjét ifjabb Dúzsi Tamás borász. A vele készített interjúban azt is elmondja, szeretnének feléleszteni egy régi hagyományt, illetve hogy áprilisban nagy dobásra készülnek.
Szekszárd már megint valami újra készülA 2015-ben bevezetett borvidéki palack születésének körülményeiről, az első évek tapasztalatairól és a további tervekről mesélt Sebestyén Csilla, aki a testvérével közösen vezeti a Sebestyén Pincét és a Winelovers Kékfrankos Áprilisi Nagykóstolón tart előadást a témában.
A kékfrankost mindenki szereti!Több mint 150 kiváló bor várja a kékfrankosok rajongóit április 13-án, a Danubius Hotel Gellértben. A cikkből az is kiderül, melyek lettek idén a legjobb kékfrankosok.
Csillagokat láttam a GellértbenIdén is összejöttek a csillagok, méghozzá január 24-én a Gellért Hotelben. Ez a csütörtök este méltó felvezetése volt a hétvégének, egyben kiváló alkalom arra, hogy elvegyüljünk a még éppen feltörekvő, vagy már állócsillagként ragyogó borok és borászatok között.
Érkezik a 100 legjobb magyar bor!Javában folynak a 100 legjobb magyar bort bemutató kiadvány, a Winelovers 100 munkálatai. Miről szól ez a kiadvány? Mi köze hozzá egy Master of Wine-nak? Hogyan lehet hozzájutni? Hol lesznek kóstolhatók a legjobb borok? Minden információ plusz kulisszatitkok a kattintás után.
A magyar kékfrankos még keresi az útjátMagyarország kiemelt kékszőlő-fajtáját volt lehetőségünk alaposabban megvizsgálni a Winelovers Kékfrankos Április Nagykóstolóján, a Gellért Szállóban.
Így olvastok ti – április legnépszerűbb cikkei a BorászportálonÁprilisban felraktuk a programtérképre Pannonhalmát, elmagyaráztuk a sillert és megnéztük, hogyan ünnepelnek a borászok – ráadásul eközben több cikkünkkel is olvasottsági rekordokat ostromoltunk. Az alábbi írásban összegyűjtöttük a hónap legfontosabb történéseit és legolvasottabb írásait.
A szép, vibráló savaknak kell lenniük a közös eredőnekNagyon fontos fajtánk a kékfrankos, bár közepes teste és visszafogott tanninja miatt egy darabig méltatlanul kezelték. A változó borízlés, a különlegességekre való igény és a kékfrankos sokoldalúsága azonban könnyedén felemelheti a fajtát.