Elstartolt a Szent Tamás Pincészet 2012-es évjárataPályára állítva - Exkluzív évjáratbemutatón vehetett részt lapunk, mely során a mádi Szent Tamás Szőlőbirtok és Pincészet 2012-es borait kóstolhattuk meg a Magyar Tudomány Akadémia egyik dísztermében.
Bekerült a nemzetközi TOP 50-be a Mád Furmint 2012Ajánlás - A mádi dűlők a világ legjobb termőterületei közé tartoznak, s az itt termett borok különlegessége mára a nemzetközi borkereskedők figyelmét is szépen magára vonta. A település szintű integrációból származó, tartályos erjesztésű, száraz Mád Furmint ezúttal a The Wine Merchant TOP 50 elnevezésű borversenyen bizonyított.
Éljen a mádi furmint!Borünnep - A furmint körül forog minden a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidékhez tartozó Mádon, ahol szeptember 6-án és 7-én rendezik meg a talán legismertebb hegyaljai szőlőfajta ünnepét. Mád szőlőtermő területeinek csaknem háromnegyedét uralja a furmint, az itteni szőlősgazdák és borászok joggal büszkék arra, hogy az általuk készített minőségi borok egyre népszerűbbek és kelendőbbek, felveszik a versenyt a világ bármely részéből származó borokkal.
Szent Tamás sikerek a Decanter világversenyénDíj - A Decanter magazin tizedik éve minden évben megrendezi a Decanter World Wine Awards borversenyt. A világ egyik legnagyobb mintaszámú versenyére több mint 14 362 mintát neveztek, 27 ország 219 bírálója (ebből 75 Master of Wine és 13 Master Sommelier) zsűrizte 52 ország pezsgőit és borait. A mádi Szent Tamás Pincészet ezúttal két tételével söpört be egy aranyat és egy ezüstöt.
Mádi sikerek a Sommelier Wine Awards-onDíj - A 2007-ben alapított borverseny, a Sommelier Wine Awards fókuszában azon borok állnak, melyek a leginkább értékesíthetők éttermekben, bárokban, szállodákban; ennek megfelelően a borok díjazásánál a döntő szempontok az egyensúlyosság, a sokoldalúság/gasztronómiai beágyazhatóság és az ár/érték arány.
Kellemes tavaszkezdés a Borjour KlasszikonSummarium - A múlt pénteken megrendezett Borjour Klasszik a nőknek volt szentelve a szervezőktől megszokott színvonalon a szintén szokásos helyszínen, a Mannában. Beszámoló a hangulatról és az est borainak választott tételekről.
Mádi túra a Furmint Február jegyébenKóstolási jegyzet - A Borászportál idei első bor- és gasztrotúrája ezúttal a Tokaj-hegyaljai Mádra vezetett. A Szent Tamás Pincészet vendégeként az Első Mádi Borházat és a Gusteau Kulináris Élményműhelyt látogattunk meg, ahol a cégcsoport 2011-es dűlős furmintjait valamint az egyre népszerűbb jelenséggé váló Mád Furmintjuk 2012-es kiadását kóstolhattuk meg.
Furmint trip a VajdahunyadbanSummarium - Túl vagyunk az idei év egyik legfontosabb boros rendezvényén, a Nagy Furmint Február kóstolón. Nyugodtan lehet azt mondani, mindenki ott volt, aki számít. Telt ház - 500 fő, príma hangulat, térgörbítő furmintok, életmentő kakukkfüves mangalicaszalonna - címszavakban.