Márkus György: A kóstolási élmény kell, hogy beszéljenOlyan champagne-okkal találkozhatnak az érdeklődők, amilyeneket nem minden nap isznak, ihatnak – mondja a Winelovers Pezsgő Június Nagykóstolón megtartandó mesterkurzusáról Márkus György. A világ egyik legjobb pezsgőszakértőjeként számon tartott magyar szakember elmondta azt is, mi az a prestige cuvée, és hogyan készüljenek fel a résztvevők életük élményére.
Bemutatták Magyarország újdimenziós, minőségi pezsgőitA Kreinbacher Birtok a Budavári Borfesztiválon bemutatta új exkluzív pezsgőit. A szakmai kóstolót követően a nagyközönség is megízlelhette a birtok standjánál, az oroszlános udvarban az új köntösbe bújtatott borokat és pezsgőket. A címkéken egy huszárvágás utal a magyar virtusra, valamint egy hóvirág jelképezi Somló iránti tiszteletet.
Régi és új - tokaji aszúk és pezsgők az Ybl PalotábanJúnius közepén kiruccantunk egy kicsit a Tokaji Borvidékre – még ha csak képzeletben és csak az ízlelőbimbóinkat túráztatva is -, ugyanis idén ismételten megrendezésre került a Borjour és a Tokaj Reneszánsz- Tokaji Nagy Borok Egyesületének szervezésében a Tokaj Nyitány. Az eseménynek a patinás Ybl Palota adott otthont.
Tokaj Nyitány: "elmaradt" a pezsgő mesterkurzus2014. június 20-án a Tokaj Reneszánsz Egyesület és a Borjour szervezett kóstolót az Ybl Palotába. A programban szerepelt két mesterkurzus és ezekkel egy időben sétáló kóstoló is volt. Az első kurzuson a Tokaji Pezsgőket, míg a másodikon 2010-es aszúkat kóstolhattunk. Kételkedve és némi aggállyal érkeztem a kóstolóterembe. De lássuk, hogyan is zajlottak le a mesterkurzusok.
Royalsekt: Soha nem akartunk senkit megtéveszteni!BÍRSÁG - Friss hír, miszerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) „elmeszelte” a Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgő készítőjét, a Royalsekt Zrt.-t, mondván a fogyasztók széles körét tévesztették meg azzal, hogy terméküket orosz eredetűnek láttatták, miközben az valójában Magyarországon, Izsákon készül. A gyártó természetesen nem ért egyet a hatóság álláspontjával és a 15 000 000 forintos bírsággal, és értetlenül fogadta, hogy a termék 25 éves fennállása óta ez csak most merül fel problémaként. A témában megszólaltattuk Márkus György champagne szakértőt is.
Pezsgőmarketing leckék - I. részSummarium - Ha február a furmintról szólt, akkor a március a pezsgőről. A VinCE Budapest szakmai napján tartott Secret Champagne workshop kihagyhatatlan volt, majd jött az idén először, de remélhetőleg nem utoljára megrendezett etyeki Pezsgőakadémia. Beszámoló helyett következzen egy random kiragadott témakör, amelyhez a rendezvényeken sok-sok szempontot kaptunk, a marketing.
VinCE 2013 - olaszok a középpontbanSummarium - Ahogy már több cikkünkben is beszámoltunk, március 8-10. között újabb nagy beltéri boros tömegrendezvény zajlott le, mégpedig az immáron negyedik alkalommal megrendezésre kerülő VinCE 2013. Helyszínként ezúttal is, csakúgy, mint a korábbi években, a jól bevált Corinthia Hotel Budapest szolgált, amely ismét remek választásnak bizonyult. A rendezvény után a szervezők ahogy ilyenkor szokás, mérleget vontak, összegezték a három nap tapasztalatait.