Vincze Béla, aki a Mész-hegyre hordja a francia aranyatVincze Béla szerencsés ember, hiszen vallja: övé a világ legszebb szakmája. Az egyik legismertebb egri borásszal és sommelier kollégájával, Erőss Jánossal a pince fűthető padjaira ültünk le beszélgetni, ami a február végi zimankóban nagyon jó ötletnek tűnt...
Vincze Bélánál jártunk II. részKóstolási jegyzet - Cikkünk első részében szóltunk arról, hogy az egri termelő, Vincze Béla miként jutott el a gondolattól a megvalósításig, hogy a Mész-hegy bozótos, félerdős területét kiirtsa, s szőlővel ültesse be azt, melyet kizárólag biodinamikus módon igyekszik megmunkálni. Túránk során több féle Vincze bort is megkóstoltunk, ezekről számolunk most be.
Antropozófia a Mész-hegyről - I. részPincelátogatás - A szellemtudományokban jártas bortermelők körében Rudolf Steiner neve ismerősen cseng, hiszen az ő, 1924-es koberwitzi előadássorozata képezi a mai biodinamikus gazdálkodás fundamentumát. Körtúránk során ezúttal Vincze Bélát kerestük fel, aki 2008-ban a Mész-hegyről készítette el az Egri borvidék első, Biokontroll Hungária tanúsítvánnyal rendelkező bioborát.