Pezsgők a karácsonyi vendégváráshozÉrkezzenek akár családtagok, akár barátok hozzánk, karácsonykor és más ünnepekkor a pezsgővel indítás mindig jó ötlet. Bár a hazai gasztronómiában természetesen a pálinkának is megvan a szerepe, de tévedés, hogy ezt aperitifként kell fogyasztani: magas alkoholtartalma ugyanis hosszú időre letompítja az ízérzékelő receptorainkat. Azért is érdemes inkább a pezsgővel kezdeni, mert ehhez remekül illik mindenféle sós rágcsálnivaló, vendégváró falat.
Élményhajózás a Dunán Winelovers módraA rómaiak nemcsak a borivás élvezetének hódoltak az ókorban, hanem a Dunán is előszeretettel hajóztak. Természetesen egészen más célból, mint mi július 27-én, a Winelovers River Night rendezvényén. Tökéletes időjárás, fantasztikus társaság, gyönyörű látvány és kiváló borok, pezsgők jellemezték az estét.
Pét-nat egy kis csavarral, muzeális bor és elfeledett szőlőfajták - Mi minden volt a Winelovers Summer Opening Party-n?Azt hiszem, minden alkalmat érdemes megragadni egy kis kikapcsolódásra, legyen az egy fárasztó nap utáni séta, merengés a naplementében, beszélgetés egy baráttal egy pohár bor mellett. A Winelovers Summer Opening Party az az esemény volt, ahol mindezt egyszerre is megtehettük!
Ezekkel a borokkal kezdj a nyárindító borkóstolón!A hazai borászok kiváló tételeit felvonultató kóstolón mindenkinek ott a helye, aki szereti a lazítós, napfényes hétköznap délutánokat, és a munka utáni órákat a kollégákkal, a barátokkal és a hazai borok legjavával szeretné tölteni. Mutatunk néhány tételt, amelyek ott lesznek június 1-én a Winelovers Summer Opening Party-n.
Royalsekt: Soha nem akartunk senkit megtéveszteni!BÍRSÁG - Friss hír, miszerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) „elmeszelte” a Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgő készítőjét, a Royalsekt Zrt.-t, mondván a fogyasztók széles körét tévesztették meg azzal, hogy terméküket orosz eredetűnek láttatták, miközben az valójában Magyarországon, Izsákon készül. A gyártó természetesen nem ért egyet a hatóság álláspontjával és a 15 000 000 forintos bírsággal, és értetlenül fogadta, hogy a termék 25 éves fennállása óta ez csak most merül fel problémaként. A témában megszólaltattuk Márkus György champagne szakértőt is.