Szekszárdon megnéztük, milyen is az MTÜ ingyenes borkurzusaSzakmai feladatainak részeként az MTÜ borszakmai továbbképzés sorozatot indított az országos Tourinform hálózat irodavezetői és munkatársaik számára. Magyarország hat borrégiójának egy-egy településére látogattak el az MTÜ munkatársai, illetve hazai boros szakemberek 2019. novembere és decembere folyamán.
Deme László: Pompásan borozunkAz Esernyős nincs még fent a bormegszállottak kultikus helyeit listázó térképen, de a Vörös hungarikumok címmel meghirdetett kóstoló borsora – két palackkal a Szentesi pincészettől! – meggyőzően csábított: Jöjjön, ki Óbudára! Persze nem túrós csuszára, ahogy a sláger dúdolja, hanem Káli Ildikó sommelier karakteres válogatására, amely a Wine Time sorozatban ezúttal izgalmas magyar fajták közé invitálta a borkedvelőet. A cikkíró verseny élménybeszámoló kategóriájának győztes írása.
Még 58 nap a 2019-es Winelovers 100 tesztig. Ismerd meg a tavalyi 58. helyezettet: Takler Szekszárdi Bikavér 20152019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma az 58. van soron.
Még 61 nap a 2019-es Winelovers 100 tesztig. Ismerd meg tavalyi 61. helyezettet: Takler Szenta-hegyi Kékfrankos 20162019-ben is jön a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor kiadvány. A menetrend már fix, a visszaszámlálás is elindult a július 1-i tesztig és a szeptember 5-i megjelenésig. Mostantól kezdve a teszt kezdetéig minden nap bemutatunk egy bort a 2018-as 100-ból. Ma a 61. van soron.
Mi történt Szekszárdon?Mozgalmas időket él a szekszárdi borvidék. Új arculat, új borok, új események és sok-sok elismerés.
Takler András: sohasem motivált, hogy merjünk kicsik lenniA jelenleg 70 hektáros szekszárdi birtok fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte nemrégiben a Takler család. A bravúros vörösborok és pompás rozék készítése mellett elengedhetetlenné vált – az egyébként is kiterjedt – komplexum további bővítése: újonnan épített wellness részleg gazdagítja tovább a Kúria szolgáltatásait. Az újítással kapcsolatban (is) faggattuk Takler Andrást, a Takler Kúria ügyvezetőjét.
Pincétől a padlásig ittuk a Gellért SzállótHa Márton, a koldusok védőszentje tudta volna, hogy a Gellért padlásán ilyen vörös arany folyik, akkor talán nem a libaólba menekül a püspökség elől, hanem a padlásra.
Boldog születésnapot Takler Borbirtok!A Takler család húsz évvel ezelőtt alapította meg pincészetét Szekszárdon, és az eltelt két évtized alatt Magyarország meghatározó borászatává nőtte ki magát. A Takler márkanév lett, vörösborai nemcsak itthon, hanem a nemzetközi porondon is megállják a helyüket.
Érdemes szezonális alapanyagokkal kísérletezni az újborok melléFrissek, illatosak, ropogósak és mindig ők az elsők. Ezek az újborok, amelyeket minden évben nagy izgalommal kóstolnak a borkedvelők, hiszen egy apró képkockát adhatnak az az évi borok minőségéről. Az Araz Étterem borvacsoráján, november 26-án hét tételt is letesztelhettünk a 2015-ös évjáratból, amelyekhez Barka Áron, Chef de Cuisine remek fogásokat tálalt.