Az ország zászlóshajója: válaszd februárban Te is a furmintot!A furmint sokak szerint a legnagyobb lehetőségeket magában hordozó hazai fehérborszőlő fajta. Mások azon a véleményen vannak, hogy túlságosan nagyra értékelik, mert számos helyi fajta alkalmas hasonlóan nagy borok megalkotására. Ezt a vitát mi nem szeretnénk eldönteni, az viszont kétségtelen, hogy a furmintot sok nemzetközi boros szaktekintély is meghatározónak tartja, a borászok számára pedig tág mozgásteret enged, hiszen sokféle stílus kipróbálását teszi lehetővé.
“Aki kézbe fogja, nem akarja elengedni” - Saját boros kelyhe lett a Tokaji AszúnakAz ASZÚGLASS szakmai premierjén ismerhettük meg a világszínvonalú Halimba Crystal által fejlesztett új boroskelyhet, amely még magasabb szintre emeli az aszú kóstolás élményét.
Ha létezne száraz aszú, biztosan ez lenne az!Az AM-Tokaj pincészet szokatlanul innovatív, elegáns száraz boraik révén az egyik legizgalmasabb kézműves családi pincészetként működik ma Tokajban.
HAMAROSAN: Új csillagos pincék és az elmúlt két év tokaji fejleményeiElindult az előjegyzés az ötödik TokajGuide-ra.
Magyar jelölt Jancis Robinson cikkíróversenyénAz olvasók is szavazhatnak Somogyi Gergely cikkére a Jancis Robinsson által meghirdetett cikkíróversenyen.
Szeptember 15-ig jelentkezhetsz a Tokaj-Hegyalja Egyetem szakirányú továbbképzéseireDr. Bene Zsuzsát, a THE Szőlészeti és Borászati Tanszékének egyetemi docensét kérdeztük az egyetem aktualitásairól, többek között a szakképzésekről és a közeledő Tokaj Wine Congress nemzetközi konferenciáról.
Gyakorlatorientált borászképzés vár a Tokaj-Hegyalja EgyetemenInterjú Dr. Molnár Péterrel, a Tokaj-Hegyalja Egyetem Szőlészeti és Borászati Tanszékének vezetőjével.
Nívós képzések, nemzetközi kapcsolatok, egyedülálló juttatások: 9 érv, miért jelentkezz a Tokaj-Hegyalja EgyetemreFebruár 15. a felsőoktatásba való jelentkezés határideje. Még bizonytalan vagy, melyik főiskolára vagy egyetemre jelentkezz? 9 érvünk van, miért érdemes a THE képzéseit választanod!
Elmeséli Tokajt a világnak - Ripka Gergely útikönyve világsiker lettKét napja érkezett meg Párizsból, a World Cookbook Fair-ről, de már másnap 93-as aszúkóstolót tartott. Ripka Gergelynek a szenvedélye Tokaj, és azon van, hogy megmutassa a világnak, milyen egyedülálló is ez a borvidék. Útikönyve ezúttal egy nemzetközi szakmai közegben kapott nem mindennapi elismerést.