A savak és a buborékok vonzásában: Etyek–Budai borvidékA Dunántúl északi részén fekvő öt, kisebb területű borvidék (Etyek–Buda, Mór, Neszmély, Pannonhalma és Sopron) a Felső-Pannon Borrégiót alkotja. Napjaink borkedvelőinek az ötös fogat minden tagja kedves ismerősként köszön vissza. Mit tud ezek közül az Etyek-Budai borvidék, és miért lett ez a vidék már korán a pezsgőgyártásunk központja?
Új ügyvezető a Törley PezsgőpincészetnélAz új ügyvezető, Müller Kornél célja, hogy a Törley Pincészet márkái tovább erősítsék pozíciójukat pezsgő-, bor-, valamint égetett szesz kategóriában.
Taste of bubbles – Duna, budai panoráma, luxus és buborékok több héten átSzeptember 3-án megnyitotta kapuit az InterContinental csodálatos panorámával kápráztató Corso bárjának teraszán a Taste of bubbles fantázianévre keresztelt eseménysorozat, melynek küldetése, hogy megismertesse a nagyközönséget a buborékos italok világával.
1 nap 1 bor a karanténra (#7): Törley Chardonnay Nyerspezsgő 2016A koronavírus járvány miatti #stayathome #maradjotthon idején is vágysz egy kis borra? Semmi gond! Minden nap mutatunk neked egy kiváló tételt a Winelovers webshopból, és ismertetjük az aktuális különleges ajánlatainkat is. Péntekre egy pezsgőt ajánlunk figyelmedbe a hazai pezsgőgyártás bölcsőjéből.
Az eleje és a végeA klasszikus felépítésű italsor elejét, a pezsgőt és a végét, az aszút kóstolhattuk egy estén, a Winelovers Special: Pezsgő és Aszú rendezvényén, az InterContinental Budapestben, a Duna korzón. A két bortípus, amilyen messze van a menüben (bár tradicionális eljárással készült pezsgőkre, könnyedén fel lehet húzni, egy egész menüsort), olyan sok köztük a hasonlóság.
Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #4Szeptember 5-én jelent meg a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazin, melynek célja a legjobb magyar borok népszerűsítése, illetve a fogyasztók segítése a számukra megfelelő bor kiválasztásában. A most bemutatásra kerülő, sorban negyedik bor több szempontból is kuriózum.
Törley, Széchenyi és még Churchill is az In Vino Lidia Bubiest vendégei voltakA sors úgy hozta, hogy megismerkedtem Füle Lídiával, aki – mint kiderült – a komoly pozíciója mellett egy két lábon járó bor- és pezsgőenciklopédia. Lelkesedése meggyőzött, így részt vettem az Olof Palme sétányon található Városliget Caféban szervezett In Vino Lidia Bubiesten, ahol a pezsgők világába kalauzolt minket. Aradi Péter beszámolója.
Bor Mámor Budapest – egy hajós borkóstoló margójáraBár már többször vettem részt dunai városnéző hajókázáson, amikor megtudtam, hogy a Winelovers következő nyári boros rendezvénye egy dunai hajón lesz, azonnal éreztem, hogy ott a helyem, és hogy felejthetetlen estében lesz részem. Nem tévedtem.
A rossz zsaru, a nokedliszaggató és az olaszrizling – a kínai Master of Wine magyar kalandjaiKilenc napot töltött Magyarországon a Magyar Turisztikai Ügynökség meghívására Fongyee Walker, Kína egyetlen Master of Wine-ja. Utolsó este újabb interjút adott a Borászportálnak, ebben megosztotta tapasztalatait és elmondta, miért nem mindig jó a túlzott magyar vendégszeretet.