Hagymás vér és Therápia – mire készülnek a Polgár Pincénél?Örömteli meglepetésről számolt be a Borászportálnak a mindig vidám villányi borász, Polgár Zoltán. Bejelentette egy új csúcsboruk érkezését is és mesélt az őszi programterveikről.
Libadalom Etyeken, a GasztrosétányonNovember 9-én ismét Libadalom lesz Etyeken, a Gasztrosétányon! Ínycsiklandó libás ételek, újbor, forró italok és a rendkívül népszerű libafuttatás várja az éhes, szomjas és kikapcsolódásra vágyó érdeklődőket!
Élesszük fel idén is Szent Márton-nap hagyományát!A novemberi hangulatra, a Szent Márton-nap varázsára, a libaételek és az újbor párosításra, valamint az ünnephez kapcsolódó színes programokra végre idén már nem kell többet várakozni. De miről is szól a legenda, és miért szokás ilyenkor libasültet enni akár egy villányi portugieser mellé?
Íme a lista a már kapható 2017-es újborokrólMíg Franciaországban szigorúan november harmadik csütörtökéhez kötik az újborok debütálását, itthon már megérkeztek a legelső 2017-es tételek. Nézzük csak, melyek is ezek!
Újboraikkal jönnek a fiatal borászok Újborait mutatja meg az érdeklődőknek a népes Juniborász csapat, a november 16-ai sétálókóstolón tizenhárom fiatal borász mutatja meg az első idei tételeit. A budapesti DiVino Gozsduban a belépő árával mindenki a Junibor Egyesületet és így a jövő borászainak szakmai fejlődését támogatja.
Érdemes szezonális alapanyagokkal kísérletezni az újborok melléFrissek, illatosak, ropogósak és mindig ők az elsők. Ezek az újborok, amelyeket minden évben nagy izgalommal kóstolnak a borkedvelők, hiszen egy apró képkockát adhatnak az az évi borok minőségéről. Az Araz Étterem borvacsoráján, november 26-án hét tételt is letesztelhettünk a 2015-ös évjáratból, amelyekhez Barka Áron, Chef de Cuisine remek fogásokat tálalt.
Ki mondta, hogy az újbor nem lehet érdekes?Minden év novemberében átlényegül a szőlőlé, és kialakul az a kellemesen gyöngyöző ital, amelyet újbornak nevezünk. Vannak, akik szerint az újbor nem izgalmas műfaj, de mi találtunk érdekességeket az idei kínálatban is.
Az egyetlen bor, ami éppen csak, hogy vörösKaren MacNeil amerikai borszakértő, a címben olvasható mondatában, amellyel a Beaujolais nouveau-t írja le, remekül benne van, hogy miről is van szó. Mi azonban most mégis megpróbálunk egy kicsit mélyebbre ásni a borlegenda aktájában, hiszen a Beaujolais megérkezett!
Az év legújabb(bor) kóstolója A borászok tűkön ülnek, hogy elkezdhessék a szüretet, és biztonságban tudják az az évi termést a pincében. Ennél jobban, már csak a nagy munka befejezését várják, amikor a borok érlelődnek, vagy már a palackokban sorakoznak. A tavalyi év nagy sikere után, most november 11-én is együtt borozhatsz, beszélgethetsz a Juniborászokkal a DiVino Gozsduban, miközben az újboraikat kóstolod.