Kedvenc villányi boraink a csúcsbor terembőlA vörösborok nagy ünnepén, november 25-én hazánk több borvidékéről kóstolhatunk vörösboros házasításokat, összesen mintegy 150 tételt. A Csúcsbor Terembe azokat várják, akik még ennél is többre vágynak, és egy-egy borvidék kiemelkedő tételeit ismernék meg. Ezúttal néhány kedvencünket mutatjuk be a Villányi borvidékről.
Kövesdi Zsófia sikere igazolja, hogy a villányi terroir alkalmas a világelitbe tartozó vörösborok készítéséreNémetország legnagyobb internetes borászportálja, a selection-online.de Kövesdi Zsófiát, a Jammertal Borbirtok vezető borászát az „Év Nemzetközi Női Borásza 2023„ címmel tüntette ki.
Te is vörösboros vagy? November 25-én a Bordói Novemberen a helyed!Október 13-ig elérhetőek a pre-early bird jegyek.
Jegyezz elő június 18-ig Malatinszky Csaba ikonikus tételeireA bordói típusú előjegyzés a vásárlás olyan exkluzív módja, amely során a vevő elővételben, egyedülálló feltételekkel juthat külünleges borokhoz.
Mitől testes egy bor?A borok jellemzésének egyik fontos része annak megállapítása, hogy mekkora a bor teste. A testesség a bornak az alapanyag sűrűségétől és a bor szerkezetétől függő érzete a szájüregben. Ez lehet könnyű, közepesen testes vagy telt érzet.
Fekete borsos és édes fűszeres aromák a vörösborbanA fűszeres jegyek a borban utalhatnak egyfajta érett alapanyagra, eredhetnek abból a szőlőfajtából, amelyikből a bor készült, de a legtöbb esetben a hordóhasználatból származnak. A vaniliaaroma tipikus jele az új barrique-ban való érlelésnek, dél-franciaországi és dél-olaszországi vörösborok illata sokszor rozmaringra és kakukkfűre emlékeztet. A bors- és édesgyökér aromák jelenléte gyakran a Rhône-völgyi borok sajátossága. Ezúttal annak jártunk utána, hogy kerülnek az ún. édes fűszerek és a fekete bors a vörösborokba.
Bársonyos borok, bohém együttlét és frissítő újdonságokIsmét bizonyítottak a hazai vörösborok, és meglepő újdonságokkal is találkozhattunk a Bordói Novemberen.
Bordói fajták – együtt és különCabernet sauvignon, cabernet franc és merlot – aki egy kicsit is érdeklődik a borok iránt, már azonnal rá is vágja: bordói fajták. Valóban, ez az a három kékszőlőfajta, amely nemcsak hogy összeforrt a Bordeaux-i borvidék nevével, de alapvetően meghatározza a Bordói November Nagykóstolót is – azt a Winelovers rendezvényt, amely az elmúlt szombaton ismét megrendezésre került, hagyomány szerint a Corinthia Hotelben.
1997 óta biztos pont az életünkben a Gere KoparNovember 15-ig tart az előjegyzési lehetőség az ikonikus Kopar cuvée-re.